Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Arbeidsverhoudingen

De ondernemingsraad en het verstrekken van arbeidsrelaties

Paperback Nederlands 2013 9789462150751
Niet leverbaar.

Samenvatting

Arbeidsverhoudingen gaan over alle vormen van samenwerking én confrontatie tussen werknemers en werkgevers. In de kern gaan arbeidsverhoudingen dus om mensen en hun werk in een organisatie. De arbeidsverhoudingen in Nederland zijn momenteel sterk in beweging vanwege de economische en maatschappelijke dynamiek die aan vrijwel geen enkele organisatie voorbijgaat. Reorganisaties, flexibilisering en een razendsnelle globalisering zijn ontwikkelingen waar veel organisaties mee te maken hebben.

Ook op de arbeidsmarkt is er sprake van fundamentele veranderingen: ontgroening, vergrijzing, het Nieuwe Werken en een toenemende individualisering hebben een enorme impact op de participatie, productiviteit en betrokkenheid van werknemers.

Een ondernemingsraad vervult bij de dialoog over het optimaliseren van de arbeidsverhoudingen binnen de eigen organisatie een zeer waardevolle rol. Het (beter) verbinden van de belangen van de onderneming enerzijds en die van de personen werkzaam in deze onderneming anderzijds, behoort volgens de auteurs tot de kern van het OR-werk.

Deze publicatie is geschreven voor iedereen die zich graag wil verdiepen in het bijzonder dynamische thema 'arbeidsverhoudingen' en zijn inzicht wil vergroten in de actuele ontwikkelingen en de vraagstukken waar organisaties zich momenteel voor gesteld zien. En zich wil laten inspireren door een aantal concrete, innovatieve oplossingen vanuit de praktijk.

Specificaties

ISBN13:9789462150751
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:63
Uitgever:Vakmedianet
Druk:1
Verschijningsdatum:30-3-2013

Verschijningsdata

De verschijningsfrequentie en verschijningsdata zijn nog niet bekend

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jeske Leeters

Jeske Leeters is senior adviseur en specialist op het gebied van arbeidsverhoudingen.

Andere boeken door Jeske Leeters

Over Kees Schilder

Kees Schilder is senior-trainer en adviseur bij Mede in Houten en werkt ook vanuit H3 Advies. Hij heeft een ruime ervaring in het verzorgen van opleidingen en training voor bedrijven en het ontwikkelen van materiaal en methodieken over participatie, betrokkenheid van medewerkers en het veranderen van organisaties. Hij werkt zowel met bestuurders, management , ondernemingsraden en teams en weet in de praktijk de dialoog tussen deze verschillende spelers effectief vorm te geven. Daarvoor was hij directeur van een opleidings- en trainingsbedrijf, trainer interculturele communicatie en docent in de volwasseneneducatie. In zijn werk met mensen weet hij als geen ander “hoofd, hart en handen” van de deelnemers aan te spreken. Klanten beschrijven hem als enthousiasmerend, open, uitdagend en deskundig.

Andere boeken door Kees Schilder

Inhoudsopgave

Inleiding Veranderende arbeidsverhoudingen

1. De medewerker weer aan zet
2. Arbeidsverhoudingen samen doorlichten
3. Waarderend onderzoek
4. Vertrouwen herstellen door grenzen te zoeken
5. Het gaat uiteindelijk altijd om draagvlak
6. Organiseren van het middenveld
7. Onderzoek leidt tot vertrek bestuurder
8. Kwalitatief onderzoek
9. De arbeidsrelatie centraal

Geraadpleegde literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Arbeidsverhoudingen