Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Het GROTE Gesprekkenboek - Herziene editie

Een praktische leidraad voor HR-professionals en leidinggevenden

Paperback Nederlands 2013
Verkooppositie 999999932 dagen in de top 100
Dit product is niet meer leverbaar

Samenvatting

Het voeren van gesprekken is voor de HR professional en de lijnmanager een dagelijkse bezigheid. Ieder gesprek kent zijn eigen voorbereiding, valkuilen, dynamiek, fases en emoties. Vaak verlopen de gesprekken anders dan verwacht en misschien wel gehoopt. Het is dan ook de kunst om van die gesprekken effectieve gesprekken te maken. Het boek is geschreven door professionals. Zij voeren dagelijks gesprekken over uiteenlopende onderwerpen en hebben in dit boek hun ervaringen, leermomenten, tips en tools op een uitermate praktische wijze verwoord.

In dit boek komen de volgende gesprekken aanbod:

- selectiegesprek
- arbeidsvoorwaardengesprek
- introductiegesprek
- adviesgesprek
- conflictoplossend gesprek
- onderhandelingsgesprek
- loopbaancoachingsgesprek
- slechtnieuwsgesprek
- exitgesprek
- feedbackgesprek
- functioneringsgesprek
- POP-gesprek
- beoordelingsgesprek
- correctiegesprek
- coachingsgesprek
- verzuimgesprek

Na een theoretische inleiding, boordevol met tips en tools, vragenlijsten, stappenplannen en voorbeeldvragen, beantwoorden lijnmanagers, een HRD-consultant, een manager Learning & Development, een casemanager, HR-professionals, een gemeentesecretaris en directeuren veel voorkomende vragen, sommen do's and don'ts op, wijzen op valkuilen en delen met de lezer het gesprek waar zij het meeste van hebben geleerd. Deze professionals zijn werkzaam bij DSM NeoResins+, Elsevier, gemeente Gorinchem, gemeente Leidschendam-Voorburg, Sociale Verzekeringsbank, Norbert Dentressangle, Stork, Corderius College, Solar, Alewijnse, Kinderdagverblijf Baarn, ECT, gemeente Brielle, Plimsoll Management Consultancy en Shell.

Specificaties

ISBN13:9789462151017
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:318
Uitgever:Vakmedianet
Druk:2
Verschijningsdatum:6-5-2013

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Jacco van den Berg: ‘Goed kunnen praten is niet hetzelfde als een goed gesprek kunnen voeren.’
Bert Peene 14 april 2011 Management by walking around mag dan nog steeds gelden als een bijzonder effectieve manier van leidinggeven, in de dagelijkse praktijk wordt er door managers toch vooral gepraat, heel veel gepraat. Tussen het eerste selectiegesprek en het moment waarop medewerkers weer vertrekken, is er onder meer over arbeidsvoorwaarden gesproken, persoonlijke en professionele ontwikkeling, prestaties en salarisverhoging. En ten slotte was er dan het exitgesprek. Oefening baart kunst, zou je zeggen, maar zo is het toch niet. Veel gesprekken leiden niet tot het beoogde resultaat. Daarom hebben Jacco van den Berg en Mecheline Klijs Het GROTE Gesprekkenboek geschreven, om HR-professionals en lijnmanagers een praktische leidraad te bieden voor het voeren van gesprekken die wel werken.
Alle interviews en artikelen (1)

Over Jacco van den Berg

Om medewerkers en organisaties beter te laten functioneren richtte Jacco van den Berg in 2000 Van den Berg Training & Advies op. Hij stelt dat het succes van organisaties bepaald wordt door de persoonlijke en professionele ontwikkeling van haar medewerkers en zet hiervoor de volgende interventies in: - training - advies - boeken en artikelen - video's (blended learning). Van den Berg vindt het leuk om zijn ervaringen te verwoorden in artikelen en boeken. Inmiddels schreef hij dertig boeken waaronder 'Het Nieuwe Beoordelen', 'Overspoeld door schaarste', 'Het GROTE gesprekkenboek', 'POP in Nederland', 'Professioneel Coachen', 'Samen in de modder', 'Huis op orde', 'Ontwikkelingswerk' en 'Handboek Werving en Selectie'. Wekelijks levert hij een bijdrage aan de rubriek 'Verdien ik wel genoeg?' van de Volkskrant.

Andere boeken door Jacco van den Berg

Over Mecheline Klijs

Mecheline Klijs is partner bij Dikker | Klijs organisatieadviseurs. Na haar studie bedrijfskunde (RuG) en een aanvullende postdoctorale opleiding als organisatieadviseur bij het Sioo heeft zij uitgebreide ervaring opgedaan in verschillende HR rollen in zowel profit als non profit organisaties. In haar werk als organisatieadviseur richt zij zich op verandermanagement. De ontwikkeling en begeleiding van teams, managementontwikkeling en professionalisering van de HR functie, hebben haar bijzondere interesse. Naast haar advieswerk is zij een veel gevraagd trainer. Met haar pragmatische aanpak, enthousiasme, spirit en plezier weet zij in haar trainingen mensen te motiveren om net weer dat stapje extra te gaan zetten. Mecheline Klijs schreef meerdere artikelen over HRM en is mede-auteur van het boek Werving en selectie in 100 vragen.

Andere boeken door Mecheline Klijs

Inhoudsopgave

Voorwoord

1 Communicatie
2 Het selectiegesprek
3 Het arbeidsvoorwaardengesprek
4 Het introductiegesprek
5 Het adviesgesprek
6 Het conflictoplossend gesprek
7 Het onderhandelingsgesprek
8 Het loopbaancoachingsgesprek
9 Het slechtnieuwsgesprek
10 Het exitgesprek.
11 Het feedbackgesprek
12 Het functioneringsgesprek
13 Het POP-gesprek
14 Het beoordelingsgesprek
15 Het correctiegesprek
16 Het coachingsgesprek
17 Het verzuimgesprek

Geraadpleegde websites

CV's van de hoofdredactie en de auteurs

Trefwoordenregister

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het GROTE Gesprekkenboek - Herziene editie