Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

OR en achterban

Paperback Nederlands 2013 9789462151079
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Goed omgaan met de achterban is voor veel or's een taaie en lastige kwestie. Veelal krijgt men van de achterban weinig respons op vragen, achterbanbijeenkomsten worden in rustige tijden slecht bezocht. Werkelijke verkiezingen komen bij veel or's niet meer voor, omdat er net genoeg kandidaten zijn om de or te vullen.

Toch blijven de meeste or's hier terecht energie in stoppen, omdat een goed contact met de achterban de or veel informatie en energie geeft en op lange termijn goed uitwerkt op de kwaliteit van het beleid van de WOR bestuurder.

De rode draad van dit boek is de focus op een vernieuwende aanpak. Bijvoorbeeld door niet zelf achterbanbeleid te verzinnen, maar om eenvoudigweg tips te vragen aan de achterban zelf. Het onderwerp flow en achterban, oftewel kun je op een energieke manier met je achterban werken wordt beschreven. Verder is er aandacht voor de inzet van sociale media, videoconferencing en skypen in het contact met de achterban.

In dit boek worden praktische tips gegeven om de omgang met de achterban een impuls te geven.

Specificaties

ISBN13:9789462151079
Trefwoorden:OR, medezeggenschap
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:Vakmedianet
Druk:1
Verschijningsdatum:18-6-2013

Verschijningsdata

De verschijningsfrequentie en verschijningsdata zijn nog niet bekend

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Harry Hartmann

Harry Hartmann is senior trainer en adviseur bij het CAOP. Hij traint sinds 2000 ondernemingsraden op het gebied van vraagtechnieken, teameffectiviteit en het verkrijgen van invloed op de overlegvergadering. Hij gelooft dat medezeggenschap pas echt werkt als een or zich invloedrijk opstelt in een organisatie. Invloed binnen de organisatie is niet iets dat je automatisch verkrijgt zodra je als or bent geïnstalleerd, maar is iets waar je bewust voor moet kiezen en vervolgens naar moet handelen. Hij studeerde psychologie aan de Universiteit van Leiden en publiceert regelmatig in het tijdschrift OR Informatie, de reeks OR in bedrijf thema en de reeks OR Praktijk van Vakmedianet.

Andere boeken door Harry Hartmann

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        OR en achterban