Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

OR en professioneel vergaderen

Paperback Nederlands 2013 9789462151116
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Er kunnen grote niveau verschillen in een or zijn. Wetenschappelijk geschoolden en mensen met een soms niet afgemaakte middelbare schoolopleiding moeten met elkaar leren te vergaderen. De politieke voorkeur kan verschillen, de plek in de organisatie: van kantoorwerkplek tot stratenmakers, managers en mensen in de uitvoering. In feite is een or de organisatie in het klein. In de meeste organisaties wordt er veel geklaagd over de communicatie tussen afdelingen en lagen, in de or moeten ze hier direct een oplossing voor vinden. Dit is waarom or's ook zulke belangrijke groepen zijn: lukt het een or om een goed overleg met elkaar te creëren dan zijn ze een 'good practise' voor de gehele organisatie.

Vergaderingen leveren niet altijd het gewenste resultaat op. Dit boek gaat over resultaatgericht en efficiënt vergaderen. Het resultaatgerichte komt vooral in het eerste deel aan bod, waarin we vooral kijken naar vaardigheden. Het efficiënte vooral in deel twee, wanneer het gaat over mogelijkheden van onder meer ICT gebruik. In dit boek staan vele tips en ideeën om vergaderen te stimuleren.

Specificaties

ISBN13:9789462151116
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:85
Uitgever:Vakmedianet
Druk:1
Verschijningsdatum:11-7-2013

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Harry Hartmann

Harry Hartmann is senior trainer en adviseur bij het CAOP. Hij traint sinds 2000 ondernemingsraden op het gebied van vraagtechnieken, teameffectiviteit en het verkrijgen van invloed op de overlegvergadering. Hij gelooft dat medezeggenschap pas echt werkt als een or zich invloedrijk opstelt in een organisatie. Invloed binnen de organisatie is niet iets dat je automatisch verkrijgt zodra je als or bent geïnstalleerd, maar is iets waar je bewust voor moet kiezen en vervolgens naar moet handelen. Hij studeerde psychologie aan de Universiteit van Leiden en publiceert regelmatig in het tijdschrift OR Informatie, de reeks OR in bedrijf thema en de reeks OR Praktijk van Vakmedianet.

Andere boeken door Harry Hartmann

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Valkuilen bij het vergaderen
2. Voorwaarden voor goed vergaderen
3. Besluitvormingstechnieken
4. Rollen en vaardigheden
5. Ga uitstel te lijf
6. Vergaderen 3.0 Maak gebruik van tablet, vergaderapps en sociale media

Gebruikte literatuur
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        OR en professioneel vergaderen