Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Gids voor vertrouwenspersonen

Een praktische handleiding

Paperback Nederlands 2017 9789462155510
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Vertrouwenspersonen vangen collega’s op die zijn geconfronteerd met agressie, geweld, discriminatie, pesten of seksuele intimidatie. Zij bieden een luisterend oor, adviseren over mogelijke oplossingen, begeleiden deze collega’s tijdens het – vaak langdurige en emotionele – traject en zorgen voor nazorg en opvang.

Over de uitvoering van deze veelzijdige, maar vaak ook belastende en emotionele functie gaat deze Gids voor vertrouwenspersonen: een praktische handleiding met informatie over wetgeving, procedures, (on)mogelijkheden voor advisering, begeleiding, hulpverlening en nazorg, de competenties en taken, bevoegdheden en faciliteiten. Maar ook de uitvoering van het werk als vertrouwenspersoon in de praktijk, de gesprekstechnieken, de do’s en don’ts, registratie en verslaglegging komen volop aan de orde.

Uitleg over “dubbele petten”, conflict van plichten, jurisprudentie en onterechte beschuldigingen maken deze gids tot onmisbare vakliteratuur voor iedere vertrouwenspersoon. Extra aandacht in dit boek voor integriteit en de wettelijk verplichte klokkenluidersregeling. Tot slot ontbreken ook de vele wetenswaardigheden over opleidingen, websites, vakliteratuur en de mogelijke gevolgen van verkeerd of onvoldoende beleid of advisering niet.

U krijgt informatie over:
-wetgeving
-procedures
-(on)mogelijkheden voor advisering, begeleiding, hulpverlening en nazorg
-de competenties en taken
-bevoegdheden en faciliteiten

Cor van Duinhoven trainde de afgelopen 15 jaar honderden vertrouwenspersonen van non-profit organisaties, stichtingen, overheden, productiebedrijven en zakelijke dienstverleners. Hij adviseert bedrijven over de aanpak van ongewenste omgangsvormen en sprak als gecertificeerd vertrouwenspersoon met vele mensen ‘in vertrouwen’.

Hij is door een vijftiental organisaties en stichtingen, zoals scholen, zakelijke dienstverleners, zorginstellingen en bouwbedrijven, aangesteld als externe vertrouwenspersoon.

Specificaties

ISBN13:9789462155510
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:188
Uitgever:Vakmedianet
Druk:2
Verschijningsdatum:21-9-2017

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Cor van Duinhoven

Cor van Duinhoven werkt als manager arbozorg bij Tempo-Team. Daarnaast verzorgt hij trainingen op het gebied van verzuim en reïntegratie voor Schouten & Nelissen.

Andere boeken door Cor van Duinhoven

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Gids voor vertrouwenspersonen