Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , e.a.

Arbeid & Gezondheid 2019

Paperback Nederlands 2019 9789462156005
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Arbeid & Gezondheid biedt een overzicht van het spanningsveld tussen arbeid en gezondheid. Hoofdstukken van vooraanstaande experts op het gebied van verlichting, ergonomie, veiligheidskunde en cognitieve psychologie zijn opgenomen in dit handboek.

De risico’s worden steeds complexer van aard. Nieuwe gevaren in werksituaties dienen zich aan, zoals werken met genetisch gemodificeerde organismen, elektromagnetische straling in ziekenhuizen of vogelpest. De moderne bedrijfsrisico’s zijn steeds minder zichtbaar, en steeds lastiger te meten.

Het klassieke trio fysische, chemische en biologische factoren omvat veel risico’s waaraan werknemers blootgesteld kunnen worden. Maar ook de ergonomische aspecten en psychische factoren worden bij het werk van de arbospecialist betrokken. Hij draagt niet alleen technische oplossingen aan, maar ook suggesties en maatregelen om de organisatie van het werk en het individuele gedrag van werknemers te beïnvloeden. De grote uitdaging is om geïntegreerde oplossingen te vinden.

Op uitnodiging van de redactie behandelen de auteurs nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen uit hun kerndisciplines. Dit boek is een nuttig naslagwerk voor iedereen in het speelveld arbeid en gezondheid.

Specificaties

ISBN13:9789462156005
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:VMN Media
Druk:1
Verschijningsdatum:5-3-2019
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over W.J.T. van Alphen

Dr. Wim J.T. van Alphen, Biochemicus, gecertificeerd arbeidshygiënist en hogere veiligheidskundige. Werkzaam als cursuscoördinator bij de opleiding tot hogere veiligheidskundige en een eigen adviesbureau. Tevens voorzitter van de certificatiecommissie arbeidshygiëne van Hobéon/SKO en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Arbeidshygiëne (NVvA).

Andere boeken door W.J.T. van Alphen

Over R. Houba

Dr. Ir. R. Houba is als arbeidshygiënist werkzaam bij het Expertisecentrum Toxische Stoffen (ECTS) van de Arbo Unie, en bij het Nederlands Kenniscentrum Arbeid en Longaandoeningen (NKAL) te Utrecht.

Andere boeken door R. Houba

Over A.A.M. Leutscher

Ir. A.A.M. Leutscher is arbeidshygienist/hoger veiligheidskundige en werkzaam bij HumanCapitalCare.

Andere boeken door A.A.M. Leutscher

Over H.P. Pennekamp

H.P. Pennekamp is werkzaam als freelance tekstschrijver onder andere op het gebied van arbeidsomstandigheden.

Andere boeken door H.P. Pennekamp

Over K.B.J. Schreibers

Drs. K.B.J. Schreibers, Eur. Erg. is als Human Factors consultant werkzaam bij Intergo in Utrecht.

Andere boeken door K.B.J. Schreibers

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Arbeid & Gezondheid 2019