Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De risicomijdende samenleving

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789462201200
Direct te downloaden

Samenvatting

Als Nederland tijdens de crisis de economische prestaties van België had kunnen evenaren dan lag ons nationaal inkomen nu 25 miljard hoger, hadden we inmiddels een situatie van begrotingsevenwicht en hadden we een kwart miljoen extra voltijdsbanen gerealiseerd. Ook in vergelijking met verschillende andere Europese landen zijn de economische prestaties van Nederland tijdens de crisis bedroevend te noemen.

In dit boek laat Taco van Hoek overtuigend zien dat de oorzaak hiervan vooral moet worden gezocht bij het woningmarktbeleid. Waar andere landen maatregelen hebben genomen om de vertrouwenscrises op de woningmarkt te doorbreken en de vraag te ondersteunen, heeft het Nederlandse beleid zich eenzijdig gericht op hervormen en het reduceren van risico.

Zo zijn we tijdens zware regenval het dak gaan repareren met alle negatieve gevolgen van dien. Het goede nieuws is dat Nederland aan de vooravond staat van een economische bloeiperiode. Met economische groeicijfers van 2 tot 3% per jaar zal het overheidstekort als sneeuw voor de zon verdwijnen en zullen we van problemen op de woningmarkt al snel niets meer horen. Het enige wat daarvoor nodig is, is dat we afzien van nieuwe maatregelen om risico opnieuw verder terug te dringen.

Specificaties

ISBN13:9789462201200
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:150
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:8-9-2014
Hoofdrubriek:Economie

Expertrecensies (1)

De risicomijdende samenleving
Martin van Staveren | 2 maart 2015
‘De risicomijdende samenleving’ is de titel van het boek van bouw-econoom Taco van Hoek. Het boek geeft een eigenzinnige reflectie op de economische situatie van Nederland, sinds de financiële crisis van 2008. Het woningmarktbeleid zou een belangrijke oorzaak zijn van de ‘bedroevende economische prestaties van Nederland’ in de recente crisisjaren. En dat zou alles te maken hebben met onze neiging om risico’s te mijden. Zijn we inderdaad verworden tot een risicomijdende samenleving, die economische groei remt?
Lees verder

Verschijningsdata

De verschijningsfrequentie en verschijningsdata zijn nog niet bekend

Lezersrecensies

2.3 van de 5
3 stemmen
1
0
0
0
2

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Taco van Hoek

Taco van Hoek (1960) studeerde cum laude af in de economie aan de Universiteit van Amsterdam. Hierna werkte hij korte tijd voor de OESO (Parijs) en in diverse functies op verschillende terreinen voor het Centraal Planbureau (CPB), waarvan de laatste vijf jaar als onderdirecteur. Sinds 2006 geeft hij leiding aan het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB).

Andere boeken door Taco van Hoek

Inhoudsopgave

Voorwoord

Inleiding

-Het groeidebat
-De vermogensgeneratie
-De woningmarkt
-Politieke economie
-De beleidsagenda

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De risicomijdende samenleving