Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Schuld & boete - Buitengewone alledaagse verhalen uit de financiële praktijk

Paperback Nederlands 2013 9789462282469
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

'Geen beter gemak dan eigen dak': tegeltjes vol wijsheid zijn er geschreven over huiselijk geluk. Maar dat het pad ernaartoe niet altijd over rozen gaat, bewijzen de verhalen in Schuld & boete.

Negentien buitengewone en toch alledaagse verhalen over mensen die hun droom – een eigen huis – in rook zagen opgaan door moedwil, onverstand of pech. Stuk voor stuk tragische, geestige, hartverscheurende en wonderlijke verhalen. Sommige kennen een happy end, andere eindigen ongewis, maar voor allemaal geldt dat andere wijze spreekwoord: bezint toch eer ge begint.

Specificaties

ISBN13:9789462282469
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:23-12-2013
Hoofdrubriek:Personal finance

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Antoinette Kalkman

Antoinette Kalkman (1964) is moeder, ondernemer, marketeer en schrijver, in willekeurige volgorde. Ze snapt de niet lullen, maar poetsen-mentaliteit uit haar geboortestad Rotterdam als geen ander. In haar jeugd wil ze journalist worden en volgt ze met enige regelmaat de debatten in de tweede kamer vanaf de publieke tribune. Na een aantal omzwervingen in de advocatuur, chemie en modebranche komt ze ruim 20 jaar geleden per ongeluk terecht in de financiële sector. Daar richt ze twee ondernemingen op en behoort na een aantal jaren tot de top 50 meest invloedrijke vrouwen in de verzekeringsbranche. Ze steekt haar mening over dienstverlening en de noodzaak om dit beter doen voor de klant niet onder stoelen of banken en wordt een veelgevraagd columniste in de financiële vakpers. In 2013 schrijft ze Schuld & Boete, een jubileumboek met 19 geromantiseerde verhalen, gebaseerd op ware gebeurtenissen uit de financiële praktijk. Naast haar passie voor ondernemen, wijdt ze een steeds groter gedeelte van haar tijd aan het schrijven. Ondernemen en schrijven gaan in haar optiek hand in hand; in beide gevallen creëer je tenslotte. Ze volgt diverse schrijfopleidingen, waaronder de Schrijversacademie en de Querido Academie. In 2018 start ze haar eigen schrijfopleiding op maat met Marelle Boersma. Binnen deze ThrillerAcademie neemt Antoinette de onderdelen personal branding en boekmarketing voor haar rekening. In november 2018 verschijnt bovendien Paal 15, een bundel verhalen over de Waddeneilanden, dat binnen een maand aan de tweede druk toe is en waarvoor Antoinette het titelverhaal schreef. Als onderdeel van de Schrijfjuffers blogt ze sinds 2019 over de dromen en dwalingen van het schrijverschap. Antoinette is getrouwd met Marten en samen runnen zij hun chaotische samengestelde gezin met vier dochters, twee geiten en twee honden in een voormalig plantagehuis aan de rand van een natuurgebied tussen Rhenen en Amerongen. Haar debuutthriller Bonuszoon verschijnt in mei 2019 en speelt zich af in deze regio.

Andere boeken door Antoinette Kalkman

Inhoudsopgave

Voorwoord

-My Sweet Valentine
-Broedermonoloog
-Hoera, mijn vriend is een klusser!
-De topadviseur
-Vrouwentranen
-Vrienden voor het leven?
-Dubbel genaaid
-Lusten en lasten
-Schuld en boete
-Op een gewone septembermorgen
-Bezint eer ge begint
-Een erezaak
-Een teken van leven
-Up in smoke
-Gedeeld verdriet
-Duurt eerlijk het langst?
-Liever verliefd
-Kop in het zand
-Een zaak die riekt

Een vrouw met een missie: portret van Antoinette Kalkman
Eyeopeners
Nawoord

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Schuld & boete - Buitengewone alledaagse verhalen uit de financiële praktijk