Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 50% korting
,

Managementvaardigheden voor projectleiders

Paperback Nederlands 2014 9789462363694
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis
36,50
18,25
VOORDEEL - 50% korting

Samenvatting

In deze volledig herziene versie van 'Managementvaardigheden voor projectleiders' maakt de lezer uitgebreid kennis met aspecten die samenwerking en communicatie binnen projecten betreffen. Tal van vaardigheden en technieken die ondersteunend zijn bij het professioneel aanpakken van een project komen aan bod. Dit alles gezien vanuit het perspectief van de projectleider, die binnen en met een projectteam werkt aan concrete resultaten.

Achtereenvolgens komen thema’s aan de orde als projectleiderschap en leidinggeven, teambuilding en samenwerking, coaching, probleemhantering, effectief onderhandelen en het verzorgen van schriftelijke en mondelinge projectrapportages. Anders dan in de voorgaande druk wordt ook aandacht besteed – zij het op bescheiden schaal – aan het aansturen van een projectteam tijdens bijvoorbeeld een veranderproces of organisatieontwikkeling.

Daarnaast wordt in het boek nadrukkelijk en uitgebreid stilgestaan bij persoonlijk leiderschap. De persoonlijke effectiviteit van de projectleider, diens persoonlijkheid, zijn functioneren en de eigen (professionele) ontwikkeling staan hierbij centraal. Dit vanuit de stellige overtuiging van de auteurs dat als je niet goed voor jezelf zorgt, je als leider in feite ‘ongeschikt’ bent voor je ‘mensen’ en je zelf geen plezier zal beleven aan je werk en de rol die je daarbinnen hebt.

De verschillende thema’s worden op een praktische wijze gepresenteerd, waar nodig voorafgegaan door een korte theoretische of beschouwende inleiding. In een apart deel van dit boek zijn checklijsten, tips, oefeningen en testen opgenomen om het inzicht in eigen persoonlijkheid en vaardigheden te vergroten. Deze instrumenten kunnen behulpzaam zijn om het projectleiderschap in zowel praktische als persoonlijke zin te verbeteren. Met dit boek willen wij op een toegankelijke manier studenten binnen het hoger onderwijs en personen die werkzaam zijn als projectleider of deze taak krijgen toebedeeld, praktische handreikingen bieden voor de toepassing van diverse vaardigheden in projecten binnen hun opleiding of eigen werkpraktijk.

Specificaties

ISBN13:9789462363694
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:384
Druk:4
Verschijningsdatum:15-3-2014
Hoofdrubriek:Projectmanagement

Lezersrecensies

3.0 van de 5
1 stem
0
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jan Verhaar

Jan Verhaar was jarenlang leidinggevende bij zijn adviesbureau mens & organisatie, Bureau voor Projectmanagement en Ontwikkelingsvraagstukken. Tevens was hij vele jaren werkzaam in het hbo en is hij auteur van diverse boeken over project- en vernieuwingsmanagement.

Andere boeken door Jan Verhaar

Over Cees Rosman

Cees Rosman (1960) has been lecturing on event management and project management as part of the Media & Entertainment Management course at INHOLLAND University in Haarlem since 2006.

Andere boeken door Cees Rosman

Inhoudsopgave

1 Inleiding

Deel 1: Een theoretische benadering van leiderschap en leidinggeven
2. Projectleiderschap

Deel 2: De projectleider in zijn dagelijkse praktijk
3. Teamfunctioneren
4. Probleemhantering, een eerste verkenning
5. Problemen oplossen
6. Projectvergaderingen
7. Projectrapportage
8. Persoonlijk leiderschap: leidinggeven aan jezelf

Deel 3: Testen, oefeningen en aanwijzingen voor de projectleider

Bijlagen
1: Teamrollen van Belbin
2: Omgaan met een impassen in het team
3: Kernkwaliteitenoverzicht

Literatuur
Trefwoordenregister
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Managementvaardigheden voor projectleiders