Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Duurzaamheidsoorlog

Over geld, machtspolitiek en idealen

Paperback Nederlands 2014 9789462450813
Niet leverbaar.

Samenvatting

Al 25 jaar verzet de bouwlobby zich succesvol tegen overheidseisen rond duurzaam materiaalgebruik. Opdrachtgevers en bouwers halen hun neus op voor de vrijblijvende milieuregels van minister Blok.

Gemeenteambtenaren boycotten de voorschriften uit het Bouwbesluit. Fabrikanten klagen over de peperdure en weinigzeggende levenscyclusanalyses, die ze moeten laten maken om opdrachten binnen te halen.

Politiek journalist Thomas van Belzen beschrijft in Duurzaamheidsoorlog de geschiedenis van het falende duurzaamheidsbeleid. Zijn interviews met tientallen deskundigen, architecten, aannemers, toeleveranciers, lobbyisten, oud-ministers en oud-staatssecretarissen onthullen een groot spanningsveld tussen milieuambities en financiële belangen. In de wereld van duurzaam bouwen blijkt er sprake van verwarring, wantrouwen, bedreigingen, rechtszaken en mislukkingen. Tegelijkertijd is bijna iedereen het erover eens dat we zuiniger moeten omspringen met grondstoffen. Helaas heeft deze overtuiging slechts kleinschalige successen opgeleverd. Dit boek is echter niet alleen kritisch, maar biedt ook inspirerende ideeën richting een circulaire economie.
Duurzaamheidsoorlog is bedoeld voor bouwprofessionals, politici, ambtenaren, wetenschappers, adviseurs en iedereen die iets heeft met het onderwerp duurzaamheid.

Dit boek is bestemd voor bouwprofessionals en bestuurders die bewust aan een betere toekomst werken. Maar het is ook interessant voor woonconsumenten. Het geeft namelijk antwoord op de vraag waarom consumenten nauwelijks inspraak hebben bij de grootste aankoop uit hun leven: hun woning.

Specificaties

ISBN13:9789462450813
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:160
Uitgever:BIM Media BV
Druk:1
Verschijningsdatum:30-9-2014
Hoofdrubriek:Economie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Thomas van Belzen

Thomas van Belzen heeft journalistiek gestudeerd aan Hogeschool Windesheim te Zwolle. Als politiek journalist bij Cobouw schrijft hij spraakmakende artikelen over onder andere het woningmarktbeleid, prestatiegericht bouwen, het energiebeleid en duurzaamheid.

Andere boeken door Thomas van Belzen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Duurzaamheidsoorlog