Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

Vlindereconomie

Van groei naar ontwikkeling

Audio-download Mp3 Nederlands 2019 9789462551275
Verkooppositie 5768
Direct te downloaden

Samenvatting

De vragen die ondernemer en financieel expert Jack Cox (1969) zich stelt in Vlindereconomie: Hoe houdbaar is ons financiële systeem en is ons economisch handelen te vergelijken met het gedrag van een rups die eet en eet zoveel hij kan? Onze Nederlandse levensstijl zorgt ervoor dat we inmiddels al drieënhalve planeet nodig hebben om te voorzien in onze levensbehoeftes. Hoe kunnen we er nu voor zorgen dat we onze aarde op een gezonde wijze overdragen aan de volgende generatie?
Het antwoord vond Cox in de natuur en in de wijsheid van volkeren die leven volgens de oer-wetten van die natuur. Hij vond het ook in de Afrikaanse filosofie van Ubuntu, die stelt dat iedere mens alleen bestaat door anderen.

De analyses van een aantal spraakmakende economen, historici en politici vormden voor Cox de basis van de uitgangspunten voor zijn Vlindereconomie.

Zoals een rups transformeert naar een vlinder, zo zal onze economische denkwijze moeten verschuiven van groei naar ontwikkeling.

Specificaties

ISBN13:9789462551275
Trefwoorden:economie, duurzaamheid
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:none
Bestandsformaat:mp3
Uitgever:Bookora
Druk:1
Verschijningsdatum:27-6-2019
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (1)

Vlindereconomie - 'Geschreven uit passie'
Freija van Duijne | 19 juli 2019
Vlindereconomie is een boek over duurzame groei, een ander economisch model. Als financieel expert belicht Jack Cox met name de financiële kanten van de economie, van (overheids)schulden tot groeipercentages. Cox beschrijft een duurzame economie die ook financiële duurzaamheid heeft uitgewerkt.Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vlindereconomie