Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

In 6 stappen SIMPEL presenteren

Handboek voor introverte professionals

Audio-download Mp3 Nederlands 2019 9789462551671
Verkooppositie 5419
Direct te downloaden

Samenvatting

Dit boek is SIMPEL. Super SIMPEL zelfs. Wat niet betekent dat het een makkelijk boek is. Of alleen voor simpele mensen geschreven. SIMPEL staat voor een eenvoudig te onthouden ezelsbruggetje. Een bruggetje dat van iedere introverte professional een zelfverzekerde presentator maakt. Er is al zoveel informatie beschikbaar, ook over het geven van presentaties. Dit boek kun je zien als een filter over al die kennis, tips & tricks. Snel te lezen en direct toe te passen. Want jij wilt gewoon nu aan de slag met het ontwikkelen van je presentatievaardigheden.

Waarom is dit handboek geschreven voor introverte professionals, zul je je afvragen. Om die vraag te beantwoorden, duiken we even in de zogenaamde bewustzijnsinstellingen. In de moderne persoonlijkheidstheorie van de 5 belangrijkste persoonlijkheidstrekken is introversie versus extraversie een van de vijf hoofddimensies. Introvert en extravert zijn bewustzijnsinstellingen.

Een introvert mens ervaart de wereld door het filter van zijn innerlijke beleving en stemt hier vervolgens zijn handelen op af. Bij een introverte instelling is de energie naar binnen gericht, op de eigen gedachten en gevoelens. Introverte mensen halen energie uit zichzelf door zich te richten op de innerlijke beleving en overweging. Door ideeën die ze hebben of aangereikt krijgen te overdenken, krijgen ze innerlijke energie. Introverte mensen verwerken de informatie intern en pas wanneer ze hun gedachten intern geordend hebben laten ze van zich spreken. Introverte mensen verwerken informatie op een meer gefocuste manier, wat zich uit in meer beschrijvende, concrete taal. Een introvert persoon denkt goed na voor hij of zij iets zegt. Dit past ook bij het langzamer spreken, het vaker pauzes laten vallen en het preciezer formuleren in objectieve en accurate beschrijvingen.

Deze karaktervoorkeuren spelen een grote rol bij spreken in het openbaar, zoals bij het geven van een presentatie en vragen daarmee een aparte methodiek om de voordelen van het karakter optimaal te benutten.

Ik heb zelf ervaren hoe moeilijk het kan zijn om als introverte professional dicht te slaan op het moment dat de ogen op mij zijn gericht.

In zekere zin krab ik met dit boekje mijn eigen jeuk. De praktische modellen die je in dit boek vindt, zoals het Presentatie Structuur Model zijn ontwikkeld op basis van diverse standaardwerken documentaires en whitepapers op het gebied van public speaking. Erg goed materiaal, alleen miste ik persoonlijk het overzicht. Ik wist niet goed wat nou concrete vervolgstappen konden zijn om mijn zelfvertrouwen in presenteren te vergroten. Ik miste een eenduidige methodiek. Door al die bergen aan informatie te doorgronden en structureren, kwam ik tot de kern van succesvol spreken in het openbaar. Het werd SIMPEL.

SIMPEL staat voor Structuur, Inzicht, Mindset, Positioneren, Excelleren en Lol krijgen. En wat dat allemaal precies betekent? Tja, daar gaat nou net dit simpele boekje over…

Specificaties

ISBN13:9789462551671
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:none
Bestandsformaat:mp3
Uitgever:Bookora
Druk:1
Verschijningsdatum:20-9-2019

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Steven Lips

Auteur, docent en trainer Steven Lips heeft zelf als 'medium introvert' vaak ervaren hoe vervelend het kan zijn om dicht te slaan wanneer de ogen van anderen op hem zijn gericht. In zekere zin krabt hij met dit boek zijn eigen jeuk. De praktische modellen die je in dit boek vindt, zoals het Presentatie Structuur Model, zijn ontwikkeld op basis van diverse standaardwerken, documentaires en whitepapers op het gebied van public speaking. Erg goed materiaal, alleen miste Steven nog steeds het overzicht. Hij wist niet goed wat nou concrete vervolgstappen konden zijn om zijn zelfvertrouwen in presenteren te vergroten. Hij miste een eenduidige methodiek. Door al die bergen aan informatie te doorgronden en structureren, kwam hij tot de kern van succesvol spreken in het openbaar. Het werd SIMPEL.

Andere boeken door Steven Lips

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        In 6 stappen SIMPEL presenteren