Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De genen van de kunstverzamelaar

50 collecties in de familie

Gebonden NL 2016 9789462630192
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

In 'De genen van de kunstverzamelaar' geeft auteur Jacob Six een opsomming van de tientallen kunstcollecties van zijn familie. Een gedeelte is nog altijd particulier bezit van familieleden, vele andere delen zijn pronkstukken van internationale musea.
Wereldbekend is de verzameling zeventiende-eeuwse familieportretten waaronder belangrijke werken door Rembrandt en Frans Hals.
Van een geheel andere orde is bijvoorbeeld de verzameling anatomische preparaten van Gerardus Vrolik die nu de kern vormt van de museumcollectie van het AMC.
Zo zijn ruim veertig hoofdstukken gewijd aan verzamelingen van o.a. porselein, glas, juwelen, zilver, geborduurde bruidsjurken, wapens, militaire voertuigen, het kamertoneel van Hieronymus van Slingelandt.

Deze rijk geïllustreerde uitgave geeft aandacht aan de avonturen en levensomstandigheden van verzamelaars gedurende 500 jaar. Daarmee geeft dit boek een intieme kijk op de familiegeschiedenis, die kan worden beschouwd als een Hollandse variant van Downton Abbey. Er is een synthese ontstaan van de kunstgeschiedenis en de sociale geschiedenis van de in Nederland maar zo zelden beschreven elite van weleer.

Specificaties

ISBN13:9789462630192
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:288
Uitgever:Waanders Uitgevers
Verschijningsdatum:28-5-2016

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De genen van de kunstverzamelaar