Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

U lijkt me een vrij hopeloos geval

Misverstanden & feiten over provocatief coachen

Paperback Nederlands 2017 9789462721135
Verkooppositie 5713Hoogste positie: 127
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Er bestaan grote misverstanden over provocatief coachen: u zou vrijuit uw cliënt mogen kwetsen, beledigen en belachelijk maken. Dit boek maakt korte metten met deze opvatting. De therapeutische provocatie is juist een heel zorgvuldige uitnodiging tot een reactie.

Een provocatieve coach werkt met humor, liefde en uitdaging om de cliënt te stimuleren zich uit te spreken en zijn kracht te bevorderen. Dit boek maakt helder hoe deze coachingsvorm werkt, welke voordelen ze biedt en geeft u een aantal aanzetten om er zelf mee te experimenteren. Tenminste, als u bereid bent een paar heilige huisjes in hulpverleningsland omver te gooien...

Specificaties

ISBN13:9789462721135
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:2
Verschijningsdatum:10-1-2018
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Expertrecensies (2)

U lijkt me een vrij hopeloos geval
Sven Laudy | 24 januari 2012
Ik ben geen professionele coach. Toch coach ook ik met enige regelmaat tijdens mijn consultancyactiviteiten. Ik kan dan ook geen oordeel vellen over 'U lijkt mij een vrij hopeloos geval' op basis van het feit dat ik een expert ben in coachen, want dat ben ik niet. Wat is er dan aardiger dan met dit boek van Adélka Vendl de proef op de som nemen en te proberen hoe provocatief coachen voor mij uitpakt?
Lees verder
U lijkt me een vrij hopeloos geval
Claudia Broeke | 26 juli 2011
'U lijkt me een vrij hopeloos geval' is de prikkelende titel van een boek over provocatief coachen. Welke coach zou dat niet eens tegen zijn cliënt willen zeggen? Of ligt de volgende uitspraak weleens op het puntje van uw tong? 'Maar slappe karakterloze zakken zijn juist erg prettig voor hun omgeving.' Als u vindt dat u dat eigenlijk niet kunt maken, dan zou u dit boek van Adélka Vendl eens moeten lezen. Daarin laat zij zien dat provocatieve gespreksvoering in veel situaties een prima interventie kan zijn.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
3 stemmen
3
0
0
0
0

Over Adélka Vendl

Adélka Vendl is arbeids- en organisatiepsycholoog, opgeleid in groepsdynamica. Dit uit zich in haar voorliefde om processen te begeleiden en met heldere blik de situatie te analyseren. Na haar studie ging ze op zoek naar meer onconventionele manieren van trainen en coachen. Zij vond bij de provocatieve werkwijze de manier van werken die bij haar past. Met haar bedrijf Vendl Training richt zij zich op de gespreksvoering van professionals. Ze verzorgt met het bedrijfsonderdeel DeProvocatieveCoach opleidingen in en doet onderzoek naar provocatieve coaching, training en therapie.

Andere boeken door Adélka Vendl

Inhoudsopgave

Inleiding

1. De ontstaansgeschiedenis
2. Wat is provocatief coachen?
3. De kracht van de provocatieve filosofie
4. Het gebruik van humor in coaching en therapie
5. Vijf belangrijke pijlers voor de provocatieve coach
6. Interviews met provocatieve coaches
7. De werking in de praktijk
8. Provocatief coachen en andere methoden
9. Jij als provocatieve coach

Over de auteur
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        U lijkt me een vrij hopeloos geval