Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

101 Presentatietips

Als je iets te vertellen hebt

Spel (h) Nederlands 2020 9789462722507
Verkooppositie 1520
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Als je iets te vertellen hebt, wil je dat je publiek echt hoort wat je zegt en op de een of andere manier iets doet met je verhaal. Luisteren alleen is niet genoeg. Je wilt bijvoorbeeld dat je publiek enthousiast wordt, dat je luisteraars hun handelen onder de loep nemen of dat ze tot actie overgaan. Je wilt niet alleen iets vertellen, je wilt iets bereiken.

Presenteren is een uitvoerende kunst. Om die onder de knie te krijgen, is veel doen een noodzakelijke voorwaarde. Met deze 101 Presentatietips kun je bij iedere gelegenheid je presentatie opnieuw verbeteren. De praktische suggesties stimuleren je om je argumenten beter te verwoorden, jezelf als echte autoriteit neer te zetten en ervoor te zorgen dat jij beter weet hoe je je publiek kunt raken. Zoals Aristoteles zou zeggen: ‘je verbetert de logos, ethos en pathos van je betoog.’ Je kunt meteen aan de slag en ervaart direct effect in de praktijk. Iedere tip is voorzien van een beknopte uitleg, gebaseerd op de Retorica van Aristoteles, wetenschappelijke theorieën, psychologische inzichten en de ervaring van de makers.

Welluidend presenteren is niet in één dag te leren. Wel wordt het steeds makkelijker en worden je presentaties effectiever als je gestructureerd kleine veranderingen aanbrengt aan datgene wat je al gewoon bent te doen. Zo krijg je stap voor stap meer controle over jezelf, je publiek en je verhaal. Bepaal zelf hoe je gehoord wilt worden, zeker als je iets te vertellen hebt.

Specificaties

ISBN13:9789462722507
Taal:Nederlands
Bindwijze:spel (H)
Aantal pagina's:101
Druk:1
Verschijningsdatum:24-9-2020

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Claudine Hogenboom

Claudine Hogenboom en Mark van der Zwan vormen samen de Presentatiepartners. Vanuit hun meer dan vijfentwintigjarige ervaring als trainer en coach, wakkeren ze met name leiders aan om hun eigen verhaal bloot te leggen en gereed te maken om aan anderen te laten horen. Claudine bloeit als filosoof en business storyconsultant op bij het ‘waarom’. Zowel Claudine als Mark hebben mogen werken in kleine en grote organisaties, variërend van gesubsidieerde gezelschappen tot grote commerciële bedrijven.

Andere boeken door Claudine Hogenboom

Over Mark van den Zwan

Claudine Hogenboom en Mark van der Zwan vormen samen de Presentatiepartners. Vanuit hun meer dan vijfentwintigjarige ervaring als trainer en coach, wakkeren ze met name leiders aan om hun eigen verhaal bloot te leggen en gereed te maken om aan anderen te laten horen. Mark stort zich als theatermaker en ingenieur vol overgave op het ‘hoe’. Het ‘wat’ is de presentatie die de spreker wil laten horen. Zowel Claudine als Mark hebben mogen werken in kleine en grote organisaties, variërend van gesubsidieerde gezelschappen tot grote commerciële bedrijven.

Andere boeken door Mark van den Zwan

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        101 Presentatietips