Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

IK2 (IK kwadraat) - De beste versie van jezelf

Ontwikkel je hersenen en behaal je doelen met het EFFECT-programma

Paperback Nederlands 2015 9789462760356
1
Voormalig Nr. 1Totaal 6 dagen
EvergreenTotaal 504 dagen
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

'IK² - De beste versie van jezelf' laat op een inspirerende, goed toepasbare manier zien hoe je het volledige potentieel uit jezelf kunt halen. De inhoud is geheel geijkt op de huidige prikkel- en stressvolle wereld, die je dwingt nieuwe vaardigheden en eigenschappen te ontwikkelen om je doelen te kunnen behalen.

Margriet Sitskoorn (hoogleraar klinische neuropsychologie en auteur van de bestsellers 'Het maakbare brein' en 'Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij') verbindt in dit boek op haar duidelijke, zo geprezen manier, wetenschappelijke kennis met dagelijkse praktijk en leert je via de methode EFFECT je doelen te bereiken en zowel privé als beroepsmatig succesvol te zijn.

Reis door dit rijke boek vol met inzichten, toepassingen en methodieken en je zult beseffen dat je in staat bent om jezelf - maar ook anderen - te ontwikkelen en te laten bereiken wat je altijd al wilde.

Specificaties

ISBN13:9789462760356
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:300
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:17-12-2015
ISSN:

Expertrecensies (7)

Ik2 De beste versie van jezelf - 'Afhaken wordt niet gepikt!'
Peter de Roode | 15 november 2018
Wie wil dat niet? Een spelmaker zijn en niet een speelbal, niet een marionet maar wel de poppenspeler? We hebben vaak mooie intenties, maar zijn we er ook bereid offers voor te brengen?
Lees verder
IK2 & IK2 in de praktijk - Trainingsboek voor coaches en docenten
Margreet Noordanus | 10 februari 2017
Direct nadat ik hoorde over Ik2 – De beste versie van jezelf, besloot ik dit boek aan te schaffen. Tenslotte, wie wil nou niet de beste versie van zichzelf zijn? Vooral de wetenschap dat er een wetenschappelijke onderbouwing aan dit boek ten grondslag ligt, sprak me aan.
Lees verder
IK2 (IK kwadraat) - De beste versie van jezelf
Louis Thorig | 23 maart 2016
De fysiologische verhaallijn van Sitskoorns boek behelst de ontdekking van de vele mogelijkheden die onze hersenen bieden. Zij sturen alle delen van ons lichaam aan.
Lees verder
IK2 (IK kwadraat) - De beste versie van jezelf
Roy van den Anker | 2 maart 2016
De meeste Nederlandse boeken rond het thema succes behandelen een specifieke methodiek zoals bijvoorbeeld mindfulness of positief denken als weg naar succes. Daarnaast zijn er nog het persoonlijke succesverhaal, en het ‘zelfhulpboek’. Maar een boek dat ‘alles’ omvat kwam ik (van een Nederlandse schrijver) tot Ik2 nog niet tegen.
Lees verder
Management Summaries - Ik2 - De beste versie van jezelf
Ger Post | 1 maart 2016
Neuropsycholoog Margriet Sitskoorn heeft IK2 om twee redenen geschreven. Ten eerste kreeg ze bij lezingen en workshops telkens de vraag hoe ze nu precies hun doelen konden bereiken, of het nu een nieuw bedrijf of een andere baan was of een gezond lichaam.
Lees verder
Ik2 - Van speelbal naar spelleider
Martin van Staveren | 21 januari 2016
Weerstand. Dat was mijn primaire reactie toen ik het boek Ik2 voor het eerst zag. Onbewust verwarde ik de titel met Ego2. Weer zo’n zelfhulpboek, waarvan er al zoveel zijn. Toch bleef de ondertitel 'De beste versie van mezelf worden' me prikkelen. Dat ben ik immers nog niet en wil ik best wel worden. Toen ik las dat het boek bedoeld is om je doelen te bereiken, door je hersenen te ontwikkelen, was ik om.
Lees verder
Ik2 - De beste versie van jezelf
Yolanda van Heese | 8 januari 2016
In haar nieuwste boek Ik2 - de beste versie van jezelf laat Margriet Sitskoorn zien op welke manier u uw prefrontale hersenschors en de zogenaamde executieve vaardigheden (denk aan werkgeheugen, het vermogen om impulsen te onderdrukken en een cognitieve en mentale flexibiliteit) kunt ontwikkelen.
Lees verder

Lezersrecensies

3.9 van de 5
27 stemmen
16
2
2
3
4

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (4)

nieuws
Een Happy Meal waar je echt blij van wordt
Ger Post 4 maart 2016 Onderzoekers vinden in hun onderzoeken aanwijzingen dat een westers dieet net zo slecht is voor iemands geestelijke gezondheid als voor zijn fysieke gesteldheid. Sommigen denken zelfs dat het je brein doet krimpen.
interview
Margriet Sitskoorn: Hersenonderzoek voor een betere wereld
Ger Post 4 januari 2016 Margriet Sitskoorn kreeg na een lezing steevast de vraag: hoe kunnen we ons brein ontwikkelen? In haar nieuwste boek geeft ze antwoord. ‘Eigenlijk is een betere wereld maken mijn hoofddoel.’
interview
Margriet Sitskoorn over overleven in een VUCA-wereld: Krijg meer controle over je denken en doen
Justin van Lopik 7 december 2015 Als hoogleraar klinische neuropsychologie weet Margriet Sitskoorn precies welk gedrag je moet vertonen om succesvol te zijn in je leven en je werk. Ze schreef een boek over hoe je dat voor elkaar krijgt. Een gesprek.
preview
Preview - IK2 - word een NOG betere versie van jezelf
Margriet Sitskoorn 24 november 2015 Wil je je voortdurend laten beïnvloeden door alles wat op je af komt of neem je zelf de regie in handen? IK² - Je volledige potentieel van Margriet Sitskoorn helpt je de regie te pakken. Een preview.

Over Margriet Sitskoorn

Margriet Sitskoorn is hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan Tilburg University. Haar onderzoek richt zich op de relatie tussen hersenen en gedrag, en spitst zich toe op hoe gedrag en omgeving invloed op de hersenen uitoefenen en hoe men op deze manier de emoties, vaardigheden en het gedrag van gezonde mensen en patiënten kan beïnvloeden. Zij is tevens directeur van het NeuroCognitief Centrum Nederland (NCCN). Sitskoorn is een veelgevraagd spreekster en adviseur. Naast haar wetenschappelijke werk schrijft zij voor verschillende bladen, is zij een graag geziene gast bij tv-programma’s zoals de IQ Test. Eerder verschenen van haar hand de bestsellers Het maakbare brein, Passies van het brein en Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij.

Andere boeken door Margriet Sitskoorn

Inhoudsopgave

Voorwoord

DEEL I - KRIJG INZICHT: IK
1. Een doel voor ogen
2. De VUCA-wereld
3. Het CEO-brein
4. Het recept voor succes
5. Valkuilen

DEEL II - ONTWIKKEL IK²: HET EFFECT-PROGRAMMA
6. Enriched Environment – VERRIJK JE OMGEVING
7. Flow Focus – GEEF RICHTING AAN DE PLASTICITEIT VAN JE HERSENEN
8. Fixed Sleep Pattern – ONTDEK DE KRACHT VAN SLAPEN
9. Excercise – VORM EN VERSTERK JE HERSENEN
10. Connect Today and Tomorrow – MAAK DE TOEKOMST VANDAAG
11. Time – GUN JEZELF TIJD

DEEL III - PLUK DE VRUCHTEN: WEES IK²
12. Het effect: meet de resultaten van het EFFECT-programma

Tot slot
Literatuur
Bronnen
Dankwoord
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        IK2 (IK kwadraat) - De beste versie van jezelf