Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Europa heruitvinden

De cyclische ontwikkeling van Europa vanuit een bedrijfskundig model

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789462761551
Direct te downloaden

Samenvatting

Er is veel gezegd en geschreven over Europa en de Europese samen¬werking. Maar één perspectief ontbreekt, de Europese samenwerking bekeken vanuit een bedrijfskundige blik. In Europa heruitvinden doen Teun Hardjono en Hubert Beusmans dat wel, en wat opvalt is dat de ontwikkeling van de Europese samenwerking lang modelmatig verloopt. Als een succesvolle organisatie. Maar vanaf het Verdrag van Maastricht wijkt de ontwikkeling van de Europese Unie steeds meer af van het gehanteerde model. Om met een bedrijfskundige term te spreken, Europa stevent af op een faillissement.

De toepassing van het Vierfasenmodel biedt de mogelijkheid om een verklaring te geven voor de benarde situatie waarin de Europese Unie zich nu bevindt. Los van nationale, politieke of economische belangen. Tevens toont het model hoe het verder fout kan gaan, maar nog veel be-langrijker, welke maatregelen nodig zijn om de Europese samenwerking te laten voortleven. De ontwikkeling van de Europese samenwerking vormt een cyclus. Hardjono en Beusmans tonen aan hoe een nieuwe cyclus te beginnen en daarmee de heruitvinding van Europa. Dit zou mogelijk kunnen resulteren in het vervangen van het ideaal van ‘nooit meer oorlog’ door een Europese samenleving ingericht naar een duurzame integrale ecologie.

Specificaties

ISBN13:9789462761551
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:128
Druk:1
Verschijningsdatum:22-11-2016
Hoofdrubriek:Non-profit

Lezersrecensies

5.0 van de 5
3 stemmen
3
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Europa heruitvinden - Een nieuw perspectief op Europa
Hubert Beusmans 19 december 2016 Het gaat niet goed met de Europese samenwerking. Het komende verkiezingsjaar lijkt cruciaal te worden voor het voortbestaan van de Unie. Italië is na het laatste referendum in een onzekere politieke situatie beland.

Over Teun Hardjono

Sinds 1998 is Teun Hardjono parttime hoogleraar Kwaliteitsmanagement en Certificatie aan de RSM (Rotterdam School of Management) Erasmus University Rotterdam. Tevens staat hij in het Corporate Social Responsibilty Executive Programma van de Erasmus School of Accounting en Assurance. Hardjono is voorzitter van de Examencommissie van de RSM. Daarnaast had en heeft Hardjono nog tal van nevenfuncties. Zo was hij negen jaar lid van de Accreditatie Commissie van de Raad voor Accreditatie en nog altijd lid van de Raad van Toezicht van de Examenkamer, lid van de Klankbordgroep Levensbeschouwing en Ondernemen van het VNO-NCW , fellow van het Wetenschappelijke Instituut van het CDA en voor het CDA gemeenteraadslid in Gouda. Daarnaast is Hardjono sinds 2011 directeur bij CSR Academy. Dit is een organisatie die zich inzet voor het verbeteren van de wereld van morgen. De essentie van CSR-Academy is; 'Empowering people for a better society.'

Andere boeken door Teun Hardjono

Over Hubert Beusmans

Drs. H. P. G. Beusmans is afgestudeerd in de Europese cultuurgeschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen, en is in 2012 een deeltijdstudie wijsbegeerte gestart aan de Universiteit Utrecht. Beusmans was politiek assistent in het Europees parlement en werkt momenteel als liaison Europese zaken in Den Haag.

Andere boeken door Hubert Beusmans

Inhoudsopgave

Voorwoord
De dreiging van een Europese burgeroorlog

Deel I: De cyclische ontwikkeling van Europa vanuit een bedrijfskundig model
1. Het Vierfasenmodel
2. Vier Europese vermogens
3. Vier Europese ontwikkelingsfasen
4. Kiezen voor flexibiliteit
5. Hoe het was, hoe het wordt
6. Onderling afhankelijk en intie
7. Intermezzo: Gelijkgestemde geluiden

Deel II: Instrumenten voor verandering
8. Verhalen over Europa
9. Spiritualiteit in Europa
10. Europese economie
11. Europese democratie
12. De contouren van een nieuwe Europese Gemeenschap

Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Europa heruitvinden