Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Topteams - Samen bergen verzetten

Inspiratie voor leiders / teamwork

Paperback Nederlands 2019 9789462761728
10
Voormalig top 10Totaal 49 dagen
EvergreenTotaal 592 dagen
Verkooppositie 976Hoogste positie: 4
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Shortlist Managementboek van het Jaar 2020
Lees hier het juryrapport >

Voor teamleiders, managers en iedereen die in teams werkt en betere samenwerking en resultaten nastreeft.

De roep om topteams binnen organisaties klinkt steeds luider. Teams die kunnen inspelen op de razendsnelle ontwikkelingen op gebied van digitalisering en globalisering. Teams die antwoord kunnen geven op complexe vraagstukken rondom transformatie en innovatie, waarbij wendbaarheid en samenwerken steeds belangrijker worden. Topprestaties realiseer je namelijk nooit alleen.

Echt effectief samenwerken is een klus op zich. En naarmate je hoger en dichter bij je doel komt, wordt de uitdaging alleen maar groter. Kun je elkaar onder druk blijven versterken? Hoe overbrug je de verschillen? Het is de kunst om alles uit je team te halen.

Hoe creëer je zo’n topteam? In Topteams dient het bergbeklimmen als spiegel, want hoog in de bergen word je samen tot het uiterste op de proef gesteld. Het is dé test voor leiderschap en teamwork. Twee bergbeklimmers bundelden hun krachten: Katja Staartjes, de eerste Nederlandse vrouw die Mount Everest beklom, beschrijft achttien pijlers die van je team een topteam maken, en Menno Boermans illustreert met zijn foto’s indringend hoe je samen bergen verzet.

Specificaties

ISBN13:9789462761728
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:352
Uitgever:Boom
Druk:2
Verschijningsdatum:24-10-2019
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (3)

Topteams - Samen bergen verzetten - 'Een prachtige beleving'
Frank van Kuijck | 30 oktober 2020
Het is niet zelden dat topsport en managementvaardigheden met elkaar vergeleken worden. Zo ook in het boek Topteams van Katja Staartjes en Menno Boermans. En met recht.
Lees verder
Topteams: Samen bergen verzetten - 'Ademloos gelezen'
Elly Stroo Cloeck | 19 mei 2020
Zelden heb ik zo ademloos (pun intended) een managementboek zitten lezen! Niet omdat de hierin beschreven 8ste eigenschap van Covey nu zo boeiend is, of het persoonlijkheidsmodel van Management Drives. 
Lees verder
Topteams - 'Ga ermee aan de slag!'
Corinne Klaver | 11 februari 2020
Het samenstellen van een team en het optimaliseren van een team heeft al lange tijd mijn interesse. Ik kreeg het boek met de titel Topteams van Katja Staartjes en Menno Boermans in handen en kon niet wachten om het te lezen.
Lees verder

Lezersrecensies

4.9 van de 5
19 stemmen
18
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

preview
Topteams - Samen bergen verzetten - Inspiratie voor leiders / teamwork
Katja Staartjes 26 maart 2020 De roep om topteams binnen organisaties klinkt steeds luider. Veerkrachtige teams die kunnen omgaan met tegenslag en onzekerheid, en inspelen op de razendsnelle ontwikkelingen in de wereld. Teams die antwoord geven op complexe vraagstukken rondom transformatie en innovatie, waarbij wendbaarheid en samenwerken steeds belangrijker worden. Topprestaties realiseer je namelijk nooit alleen.
interview
Katja Staartjes - In de bergen kan over grenzen gaan dodelijk zijn
Ronald Buitenhuis 28 oktober 2019 Zet een team op een hoge berg en grote kans dat er ruzie in de tent ontstaat. Niet omdat klimmers ruziezoekers zijn, maar omdat je er op het scherpst van de snede leeft en genadeloos met elkaar wordt geconfronteerd. Juist bij alpinisme, waar je elkaar blind moet vertrouwen, draait alles om teamwork, stelt Katja Staartjes in haar nieuwe boek Topteams.

Over Katja Staartjes

Katja Staartjes is bergbeklimmer en avonturier. Zij bereikte als eerste Nederlandse vrouw de top van Mount Everest, leidde klimexpedities in het hooggebergte en volbracht de 2000 kilometer lange Great Himalaya Trail. Katja deed eerder uitgebreide managementervaring op in vaste en interim-posities. Tegenwoordig werkt zij als inspirerend spreker, trainer en coach op gebied van leiderschap en teamwork. Verder is zij auteur van de boeken Top Inspiratie, Lopen over de grens en Hoog spel.

Andere boeken door Katja Staartjes

Over Menno Boermans

Menno Boermans is fotograaf en bergsportliefhebber. Met een camera grijpklaar beklimt hij bergen over de hele wereld, om er daarna vanaf te skiën, rennen, fietsen of vliegen. Zijn foto’s worden internationaal gepubliceerd, onder andere in National Geographic. In Alaska en Zwitserland werkt hij als medicus bij de reddingsdienst. Een baan waar teamgeest cruciaal is. mennoboermans.com

Andere boeken door Menno Boermans

Inhoudsopgave

Route
Inleiding
Wie is wie
Leeswijzer

1. Expeditie
Doel
Koers
Voorbereiding

2. Team
Teamgrootte
Teamprofiel
Regie

3. Basiskamp
Energie
Vertrouwen
Communicatie

4. Beklimming
Leiderschap
Samenwerken
Teamontwikkeling

5. Top
Commitment
Veerkracht
Grenzen

6. Afdaling
Succes vieren
Reflectie
Groeipad

Nawoord
Kaarten
Dankwoord
Inspiratiebronnen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Topteams - Samen bergen verzetten