Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De natuur als spiegel voor de organisatie

Natuurlijk organiseren: organisatielessen uit 3,95 miljard jaar experimenteren en evolutie

Gebonden Nederlands 2021 9789462764026
Verkooppositie 2810
Niet leverbaar.
34,90

Samenvatting

Bijna alle vraagstukken die spelen in organisaties, spelen ook in de natuur. Maar in tegenstelling tot organisaties de natuur heeft – al zo’n 4 miljard jaar de tijd gehad om passende, werkende en duurzame oplossingen te vinden. Deze evolutionaire oplossingen wijken soms verrassend af van de inzichten en aannames die momenteel in organisaties gangbaar zijn.

Voor managementtheorieën halen we inspiratie uit diverse disciplines zoals sociologie, technologie en sport, maar ook antropologie en filosofie. Ook de natuur is een veelgebruikte bron van inspiratie en inzichten, maar meestal in een oppervlakkige beschouwing of een platgeslagen quote. Zoöloog, psycholoog en bedrijfskundige Erik de Blok kijkt verder en ziet waardevolle lessen in de natuur die voor elke organisatie van onschatbare waarde zijn. transformeren van een EGO- naar een ECO-systeem.

Dit prachtig geïllustreerde boek is voor bestuurders, managers en professionals die op zoek zijn naar inspiratie, inzichten en werkbare oplossingen op het gebied van onder andere leiderschap, samenwerken, innovatie, verandermanagement, leren, wendbaarheid, communicatie, cultuur en zelforganisatie.

Sjors van Leeuwen is managementadviseur en schreef eerder o.a. Wendbare strategie op één A4, Zorgmarketing in de praktijk en CRM in de praktijk.

Specificaties

ISBN13:9789462764026
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:240
Druk:1
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Sjors van Leeuwen

Sjors van Leeuwen is directeur van Indora Managementadvies en meer dan vijfentwintig jaar actief op het snijvlak van organisatie, marketing en ICT. Als onafhankelijk adviseur is hij betrokken bij diverse projecten op het gebied van CRM, strategie en marketing. Sjors schreef eerder o.a. Wendbare strategie op één A4, Zorgmarketing in de praktijk en CRM in de praktijk.

Andere boeken door Sjors van Leeuwen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De natuur als spiegel voor de organisatie