Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Boekhouden in balans Rechtsvormen Theorieboek

Paperback NL 2015 9789462870086
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

De boekhouding van elke onderneming is uniek: afgestemd op de behoeften van die bepaalde onderneming. En als die bepaalde onderneming verandert of groeit, moet ook de boekhouding veranderen om te blijven voldoen aan de veranderde informatiebehoeften. Een boekhouding is dan ook niet star, maar flexibel en dynamisch.

Aan de boekhouding van rechtspersonen worden andere eisen gesteld dan aan de boekhouding van een eenmanszaak. Ook het rekeningenschema is anders. Er zijn meer wettelijke verplichtingen, denk aan de externe verslaggeving, en bij groei kan ook een accountant een rol gaan spelen.

Boekhouden in Balans – Rechtsvormen is, zoals de naam al aangeeft, gericht op de boekhouding van diverse rechtsvormen. We gaan vooral uit van de handelsonderneming en de dienstverlenende onderneming. Bij de dienstverlenende onderneming kijken we ook naar de ondernemingen met een omvormingsproces. Voor beide soorten ondernemingen maken we een voortdurende vergelijking tussen de norm en de werkelijkheid eenvoudig mogelijk. Zo blijft de boekhouding voldoen aan de diversiteit in informatiebehoeften.

Enige elementaire voorkennis van boekhouden is wenselijk, al komen alle aspecten van de boekhouding aan de orde. Samen met Boekhouden in Balans – Eenmanszaak geeft Boekhouden in Balans – Rechtsvormen een uitgebreid overzicht van factoren die een rol kunnen spelen bij elke boekhouding, ongeacht de rechtsvorm van de onderneming.

Voor studenten met een beroepsgerichte opleiding verhoogt Boekhouden in Balans – Rechtsvormen hun directe inzetbaarheid in een administratieve functie binnen vooral de handels- en dienstverlenende onderneming en voor ondernemers geeft het de mogelijkheid zelf de boekhouding verzorgen en te voldoen aan allerlei wettelijke verplichtingen. Als ze boekhoudkundige werkzaamheden uitbesteden, zijn ze een volwaardige gesprekspartner van financiële dienstverleners.

Voor meer informatie: www.boekhoudeninbalans.nl of www.vanvlimmeren.nl .

Specificaties

ISBN13:9789462870086
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:300
Uitgever:Uitgeverij Van Vlimmeren B.V.
Verschijningsdatum:20-11-2015
Hoofdrubriek:Schoolboeken
Serie:In Balans

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Boekhouden in balans Rechtsvormen Theorieboek