Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Handboek dyslexieonderzoek

wetenschappelijke inzichten in diagnostiek, oorzaken, preventie en behandeling van dyslexie

Paperback NL 2016 9789462925670
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In Handboek dyslexieonderzoek geven de auteurs, Vlaamse en Nederlandse onderzoekers die allen zelf een vooraanstaande plaats innemen in het internationale onderzoek, het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van dyslexie op heel bevattelijke wijze weer.

De auteurs gaan in op de diagnose, erfelijkheid, hersenonderzoek, cognitieve oorzaken, preventie en de behandeling van dyslexie. Het boek is daardoor uitstekend geschikt als handboek in zowel bachelor- als masteropleidingen, maar het is ook bijzonder informatief voor al wie professioneel betrokken is bij dyslexie. In bijna alle hoofdstukken wordt de relatie tussen theorie en praktijk ter harte genomen. Het boek vergt geen speciale voorkennis en biedt de nodige verdieping in de materie.

OVER DE AUTEUR
PROFESSOR DR. WIM VAN DEN BROECK is verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel (vakgroep Klinische en Levenslooppsychologie). Hij doceert o.m. de vakken 'Leerstoornissen', 'Ontwikkelingspsychologie' en 'Schoolpsychologie'. Hij is al 20 jaren actief als onderzoeker op het gebied van dyslexie, en is ook zeer betrokken bij de praktijk van de leerzorg en het onderwijs in het algemeen.

"Het is mooi wanneer je blij wordt van een boek, zeker wanneer het niet die pretentie heeft en het puur de kwaliteit is die de vreugde oproept."
Prof. Dr. Wied Ruijssenaars (Rijksuniversiteit Groningen)

"Raadsels omtrent dyslexie worden op treffende wijze ontrafeld in dienst van de praktijk."
Prof. Dr. Ludo Verhoeven (Radboud Universiteit Nijmegen)

"Zoals we van de redacteur gewend zijn, kiest hij met dit boek voor diepte. Het boek geeft een prachtige update van recente wetenschappelijke theoretische en empirische inzichten in dyslexie en ernstige leesproblemen."
Prof. Dr. Kees van den Bos (Rijksuniversiteit Groningen)

"Dit boek is een aanrader voor iedereen die benieuwd is naar de wetenswaardigheden die het onderzoek naar dyslexie te bieden heeft"
Prof. Dr. Aryan van der Leij (Universiteit van Amsterdam)

Specificaties

ISBN13:9789462925670
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Uitgever:Acco België
Verschijningsdatum:3-3-2016
Hoofdrubriek:Paramedisch

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek dyslexieonderzoek