Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Op dezelfde golflengte

Effectief communiceren met collega’s die anders zijn dan jij

Paperback Nederlands 2021 9789462961807
Nog niet verschenen, verwacht op 01‑12‑2021
20,99

Samenvatting

Een collega die je wel kunt schieten, een manager waar je niks mee hebt of een klant die je met alle goede wil van de wereld niet begrijpt. Heel vervelend, maar toch moet je iets met hen: samenwerken, vergaderen of adviseren. Als mensen elkaar niet liggen, komt dat vaak doordat ze verschillen in persoonlijkheid, behoeften of levenshouding.

Die verschillen overbruggen is van essentieel belang om prettig samen te kunnen werken. Maar hoe doe je dat? Dat begint bij het accepteren dat er verschillen (mogen) zijn. Vanuit die accepterende houding kijk je vervolgens naar wat er in de communicatie nodig is om het verschil te overbruggen. En dat begint bij jezelf.

'Op dezelfde golflengte' helpt je achterhalen wat jouw communicatiestijl is en wat hier de sterke en zwakke kanten van zijn. Het boek geeft je de handvatten om de ander effectief te bereiken, onderlinge verschillen te accepteren, elkaar beter te begrijpen en zo makkelijker en prettiger samen te werken. Je afstemmen op een ander is een belangrijke competentie die niet meer weg te denken is in een wereld waarin de diversiteit onder werknemers steeds groter wordt.

- Bevat tientallen tips en handvatten om gericht en prettig te communiceren.
- Inclusief test om jouw communicatiestijl te ontdekken.

Specificaties

ISBN13:9789462961807
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:150
Uitgever:AnderZ
Druk:1
Verschijningsdatum:1-12-2021

Over Pieternel Dijkstra

Dr. Pieternel Dijkstra is sociaal psycholoog en doet al jarenlang onderzoek naar sociale relaties. De inzichten die ze daarin opdoet schrijft ze op in boeken en artikelen, en verwerkt ze in workshops en trainingen. Daarnaast coacht Pieternel mensen die problemen ervaren in hun sociale relaties met anderen.

Andere boeken door Pieternel Dijkstra

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Op dezelfde golflengte