Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Afrekeningen

De onderwereldoorlog op straat en in de rechtszaal

Paperback Nederlands 2017 9789462970595
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Nederlands best ingevoerde misdaadjournalist over de onderwereldoorlog op straat en in de rechtszaal. Wat in 2012 begint als een conflict om een verdwenen partij cocaïne, ontaardt in een onderwereldvete waarin tientallen jonge criminelen met grof, soms extreem geweld worden geliquideerd. Wraak volgt op wraak - sleutelspelers grijpen naar de macht, ruimen ex-partners uit de weg of lopen over naar het rivaliserende kamp. Zeker drie onschuldige buitenstaanders worden vermoord doordat schutters zich vergissen. 

Het voorlopige dieptepunt is in maart 2016, als het hoofd van de 23-jarige Nabil Amzieb op de stoep voor waterpijpcafé Fayrouz in Amsterdam-Zuid wordt achtergelaten. Paul Vugts beschreef de bedenkelijke flitscarrières van deze nieuwe generatie nietsontziende criminelen in zijn boek 'Doorgeschoten' - dat eindigde met de ontluikende onderwereldvete. In 'Afrekeningen' beschrijft hij hoe de hoofdrolspelers hun oorlog op straat proberen te beslechten met nieuwe liquidaties, terwijl justitie in Nederlandse en Marokkaanse rechtszalen veroordelingen najaagt in intrigerende strafprocessen.

De pers over Doorgeschoten:
'Vugts zit met Doorgeschoten akelig dicht op de actualiteit.' - Vrij Nederland
'Een uitstekend boek!' - Elsevier
'Doorgeschoten bevat goed gedoseerde komische noten in een verder bloedserieus boek.****' - NRC Handelsblad
'Doorgeschoten, passender had Vugts zijn boek niet kunnen betitelen. Verplichte kost.*****' - John van den Heuvel, De Telegraaf
'Een urgent boek.' - Nieuwe Revu
'Doorgeschoten leest als een trein.' - Dagelijkse Standaard

Specificaties

ISBN13:9789462970595
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:256
Druk:1
Verschijningsdatum:6-7-2017
Hoofdrubriek:Juridisch

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Paul Vugts

Paul Vugts (1974) is (misdaad)verslaggever van Het Parool. Hij schreef o.a. de bestsellers Hells Angels, motorclub of misdaadbende? (samen met Henk Schutten), De Endstra-tapes en De oorlog in de Amsterdamse onderwereld (samen met Bart Middelburg) en De strijd tegen de Amsterdamse onderwereld. Van Doorgeschoten zijn 20.000 exemplaren verkocht.

Andere boeken door Paul Vugts

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Afrekeningen