Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Wereld op een keerpunt

Waarheen?

Paperback Nederlands 2018 9789463383554
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Het gaat goed met de economische groei, bedrijfsinvesteringen, consumptie en beleggen. Zijn we er door verblind? Door conflicten, verbrokkeling en verschuivende loyaliteiten hebben we een gevoel van onrust en onbehagen. Het schuurt. De wereld verandert razendsnel. Gaan we naar een structureel ander wereldbeeld toe? Staan we aan de vooravond van een omwenteling? Wat zijn de trends en wat betekent het voor de toekomst?

Al sinds de mensheid bestaat de vraag waarheen het gaat met 'deze wereld'. In een actuele analyse gaat Frits Bosch op zoek naar de diepere oorzaken van de problemen. Hij doet dat aan de hand van actuele thema’s , zoals globalisering, Informatie Technologie, Europese integratie, Opkomst Azië, Samenleving, Populisme, Elite, Jeugd, Cultuur, Immigratie, Aanslagen, Rechtsstaat, Kernwaarden, Educatie, Milieuvervuiling, Opwarming van de aarde. Hij komt met klare standpunten en beleidssuggesties die uitnodigen tot discussie. Opvattingen over ethiek, beleid en ideologie worden niet geschuwd. Het gaat om verdieping en duiding.

Specificaties

ISBN13:9789463383554
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:420
Druk:1
Verschijningsdatum:22-1-2018
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Wereld op een keerpunt - 'Ambitieus en intrigerend'
Louis Thorig | 15 februari 2018
Nederland heeft in het verleden de wereld tweemaal de weg gewezen. De eerste periode was van 1602-1795. Het was de VOC-tijd waar wereldhandel, cultuur en wetenschap tot groei en grote bloei kwamen. De tweede maal was Nederland gidsland met zijn progressieve politiek en idealen van 1965 tot 2002.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Frits Bosch

Frits Bosch: “Als geboren en getogen Amsterdammer heb ik aan de Universiteit van Amsterdam de laatste revolutie van 1968 van dichtbij meegemaakt, het cultuurmarxisme zette zijn lange mars in door de instituties. Militaire dienstplicht heb ik vervuld bij het onderdeel der Verbindingen. Vervolgens heb ik in diverse functies gewerkt bij het Europa Instituut aan de UvA, Unilever Turkije, Verbond van Nederlandse Ondernemingen (VNO), ABN Bank, Wereldhave, GIM Vermogensbeheer, parttime docent Radboud Universiteit Nijmegen. Van 1992 tot 2011 was ik directeur van Bureau Bosch, asset consultancy voor beursgenoteerde bedrijven en institutionele partijen, nadien voortgezet als DutchInvestor tot 2015. Ik ben oprichter en erevoorzitter van de Brabantse braintrust Mercurius, sinds 1994. Na een lange rij economie artikelen, economieboeken en vermogensbeheergidsen ben ik auteur van “Waarom haten ze ons eigenlijk?” (red., 2016), een boek naar aanleiding van de terroristische Brusselse aanslag in 2016, vervolgens “Wereld op een keerpunt” (2018), waarin ik tien thema’s behandel waar de wereld naar mijn mening langs het randje gaat. In “Onbehagen bij de elite” (2018) schets ik het bevestigingsvooroordeel en ontkenning bij onze elite. “Schaft ook Nederland zich af?” (2019) behandelt Nederland in sociaal-cultureel opzicht en tenslotte dit boek “Feminisme op de werkvloer”. Ik verzorg lezingen op sociaal-cultureel en economisch gebied.

Andere boeken door Frits Bosch

Inhoudsopgave

Vooraf
Lange golven, korte golven

1. Globalisering
2. Informatie Technologie
3. Europese Integratie
4. Azië
5. Samenleving
6. Waardesystemen
7. Immigratie
8. Rechtsstaat
9. Climate change
10. wereldbevolking

Naschrift
Beheersen en aanvaarden, Jaap Koelewijn
Onder economen
De weg te gaan volgens Boedha
Beleidssuggesties
Stellingen
Literatuurlijst
Glossarium
The St. Petersburg Declaration
Mondiale financieel-economische situatie
Curriculum Vitae
Dankwoord en verantwoording

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wereld op een keerpunt