Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Leren programmeren

Een objectgeorienteerde aanpak, Java in BLUEJ

Paperback Nederlands 2018 9789463446945
Voormalig top 100Totaal 53 dagen
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In dit boek worden de bouwstenen van het programmeren in het algemeen en het objectgeoriënteerd programmeren in het bijzonder aangereikt op maat van leerlingen uit de derde graad van het secundair onderwijs. Spelenderwijs verdiepen we ons via de educatieve programmeeromgeving BlueJ in de programmeertaal Java. De controlestructuren, zoals selectie en iteratie, komen pas aan bod wanneer dit nodig is en staan niet los van het objectgeoriënteerd programmeren.

In de tweede editie van dit boek werden een aantal concepten zoals overervering en polymorfisme toegankelijker gemaakt. Nieuw zijn de appendices met aandacht voor debugging en unit testing. Terzelfder tijd werd gekozen voor een modernere look met illustraties en een aantal nieuwe schema’s. Leerkrachten vinden in de downloadsectie een handleiding met oplossingen bij de oefeningen.

Leren programmeren, een objectgeoriënteerde aanpak, Java in BlueJ is een aanrader voor elke leerling die zich wil voorbereiden op het eerste jaar van een richting Informaticawetenschappen in het hoger onderwijs. De voorbeeldprojecten en oefenprojecten vind je in de downloadsectie.
Bijhorend bij dit handboek krijgt u gratis het E-book Leren Programmeren, een 3-lagenmodel, C# in Visual Studio. Je vindt het bestand, samen met enkele andere downloads, in de downloadsectie van deze pagina.

Leren Programmeren, een 3-lagenmodel, C# in Visual Studio bouwt verder op het handboek Leren programmeren, een objectgeoriënteerde aanpak, Java in BlueJ. In het boek van auteur Goderik Lefebvre programmeer je eenvoudige programma's in de gratis maar professionele programmeeromgeving Visual Studio Community.

Je programmeert in C#, een programmeertaal die erg op Java lijkt. Via een gebruiksvriendelijke interface kan de gebruiker van jouw programma al zijn of haar werk opslaan in een gratis te downloaden MySQL Community Edition databankserver. De kracht van jouw programma zit in de logica van het programma. En die logica heb je in dit handboek verwerkt..

Specificaties

ISBN13:9789463446945
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Druk:2
Verschijningsdatum:7-3-2018
Hoofdrubriek:IT-management / ICT
ISSN:

Lezersrecensies

1.0 van de 5
1 stem
0
0
0
0
1

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leren programmeren