Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Arabist onder Arabieren

Ontmoetingen in het Midden-Oosten

Paperback NL 2022 9789463481038
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Arabist onder Arabieren

Op zoek naar het verhaal achter de bekende krantenkoppen met geweld en oorlogsleed neemt Leo Kwarten de lezer mee op reis door het Midden-Oosten, van Tunis tot Teheran en van Bahrein tot Bagdad. Hij ontmoet terroristen, overlevers, bekeerders, expats, ayatollahs, hoerenmadams, ritselaars en zelfs een door het Internationaal Strafhof gezochte president.
Dit boek gaat over veel meer dan politiek. Het biedt ook een humoristische blik achter de schermen van het Arabische bedrijfsleven en geeft een beeld van de cultuurverschillen waarmee Arabieren en westerlingen onderling worstelen. Het snijdt gevoelige onderwerpen aan als racisme, seksuele intimidatie en prostitutie.
Maar bovenal is dit het boek van een arabist, iemand met een grote liefde voor de Arabische taal. Kwarten gaat op avontuur in een Arabisch woordenboek, legt uit wat een ‘jodenkameel’ is, ontsluiert de wondere wereld van Arabische ‘mooipraterij’ en schrijft aanstekelijk over de bloemrijke teksten van de oorlogsliederen van de Houthi’s in Jemen.

Specificaties

ISBN13:9789463481038
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:256
Uitgever:Uitgeverij EW
Verschijningsdatum:3-6-2022
Serie:EW Boeken

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Arabist onder Arabieren