Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Websites bouwen met HTML, CSS en Javascript

Paperback Nederlands 2020 9789463561389
Niet leverbaar.

Samenvatting

Het bouwen van websites is geen hocus pocus, maar gewoon een vak dat je kunt leren. En of je nou frontend developer wilt worden of websites wilt bouwen als hobby, je gereedschap is hetzelfde: HTML, CSS en JavaScript.

HTML is een markeertaal waarmee je van gewone tekst een tekst maakt die een webbrowser kan omzetten in een webpagina. CSS is een opmaaktaal. Je maakt er de webtekst mee op en je bouwt er de complete lay-out van een webpagina mee. JavaScript is een programmeertaal waarmee je webpagina’s interactief maakt. Dit boek laat je stap voor stap zien hoe je van een idee een website maakt. Ervaring is niet nodig.

Je leert hoe je een lokale ontwikkelomgeving inricht en wat een handige editor is. Je leert werken met HTML, CSS en JavaScript. Je maakt kennis met SVG (voor pictogrammen en illustraties), PHP/CGI (voor een contactformulier) en Vue.js (een JavaScript-framework waarmee je pagina’s interactief maakt). Je krijgt tips voor het vinden van een geschikte hostingprovider en je leert hoe je de website upload naar een webserver.

Na het lezen van dit boek heb je voldoende kennis om zelfstandig websites te bouwen en kun je zelf bepalen over welke onderwerpen je meer zou willen leren.

Specificaties

ISBN13:9789463561389
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Druk:1
Hoofdrubriek:IT-management / ICT
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Peter Doolaard

Peter Doolaard is eindredacteur en vormgever bij Van Duuren Media B.V. Hij redigeerde talloze boeken over aan computers gerelateerde onderwerpen en vertoont een bijna ongezonde belangstelling voor alles wat er op dit gebied valt te beleven. Peter Doolaard heeft zich daardoor ontwikkeld tot algemeen kennisvat dat zo nu en dan in boekvorm overloopt. Hij schreef eerder de Basiscursus CSS. Peter Doolaard is tevens muziekfreak die een groot deel van zijn resterende vrije tijd doorbrengt met een koptelefoon op.

Andere boeken door Peter Doolaard

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Websites bouwen met HTML, CSS en Javascript