Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Beeldspraak - Fotografie als visuele communicatie

Gebonden Nederlands 2022 9789463561556
Niet leverbaar.

Samenvatting

We zien dagelijks veel foto’s om ons heen en steeds meer mensen raken gefascineerd door fotografie.
Maar begrijpen we hoe wij met fotografie communiceren? Waar moet je als fotograaf rekening mee houden als je foto’s maakt voor een groot publiek? Hoe beïnvloedt het onze interpretatie als we een foto niet in een krant zien maar in een museum? Wat zegt de stijl van een fotograaf over zijn visie? En welke ethische en theoretische kwesties kan een fotograaf tegenkomen?

Op deze en andere vragen geeft deze geheel hernieuwde uitgave van Beeldspraak antwoord. Dit boek gaat ook dieper in op andere aspecten van fotografie zoals het gevolg van de digitale manipulatie van foto’s voor onze beleving van fotografie en welke invloed foto’s hebben op onze culturele identiteit. Dit handboek over de inhoudelijke aspecten van de fotografie is bedoeld voor studenten op academies en fotoscholen en is een leidraad voor docenten.

'Beeldspraak' is tegelijkertijd een interessant leesboek voor fotografen, curatoren, fotocritici, artdirectors en iedereen die meer wil weten over het medium fotografie.

Specificaties

ISBN13:9789463561556
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:176
Druk:2
Hoofdrubriek:IT-management / ICT
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Ton Hendriks

Ton Hendriks studeerde filosofie en is fotograaf, docent en schrijver over fotografie. Hij geeft les aan de Fotovakschool in Amsterdam, schrijft voor verschillende fotobladen, geeft lezingen over fotografie en houdt zich als fotograaf bezig met documentaire projecten.

Andere boeken door Ton Hendriks

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Beeldspraak - Fotografie als visuele communicatie