Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Werken met een NAS

Paperback Nederlands 2021 9789463561815
Verkooppositie 1007
Nog niet verschenen, verwacht op 26‑04‑2021
19,99

Samenvatting

Een network attached storage, kortweg NAS, is eigenlijk een onmisbaar apparaat geworden. Niet alleen voor zakelijk gebruik, maar zeker ook voor thuis. Op jaarbasis produceert een gezin een forse hoeveelheid data: foto’s, video’s, werkstukken, noem maar op. Een NAS is dé oplossing voor de opslag daarvan. Het is een zelfstandig apparaat en de data is altijd bereikbaar via het netwerk.

Met dit boek leert u zowel de basis als meer geavanceerde mogelijkheden van een NAS kennen. De auteurs focussen zich op het populairste merk: Synology. Deze fabrikant heeft zijn sporen verdiend met betrekking tot de betrouwbaarheid en veiligheid van het besturingssysteem en biedt een uitstekende en gebruiksvriendelijke beheeromgeving.

Tot de behandelde onderwerpen in dit boek behoren:
- Uw NAS installeren.
- Handige en veilige instellingen voor uw NAS maken.
- Back-ups maken.
- Samenwerken aan documenten met het Office-pakket.
- Uw fotoverzameling beheren en delen met Photo Station.
- Een VPN-server in stellen.
- Via de opdrachtregel het onderliggende Linux-besturingssysteem aanspreken.
- Een Arduino aan de NAS koppelen, bijvoorbeeld om verlichting in huis te bedienen.

Kortom: dit boek helpt u verder te kijken dan de standaardmogelijkheden. Na het lezen van dit boek hebt u een goed beveiligd apparaat staan, weet u hoe u veilig back-ups kunt maken en hebben ook meer geavanceerde zaken geen geheimen meer voor u.

Specificaties

ISBN13:9789463561815
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Druk:2
Verschijningsdatum:26-4-2021
Hoofdrubriek:IT-management / ICT

Over Henk van de Kamer

Henk van de Kamer kocht op 17 oktober 1984 een Commodore 64. Die dag startte het uitzoeken, begrijpen en experimenteren met als doel het apparaat te laten doen wat hij wil en niet andersom. In 1995 trad hij toe tot de redactie van het computertijdschrift PC-Active en tot op heden wordt daarin Het Lab gepubliceerd met nog steeds het thema van die historische dag lang geleden. Henk’s onderzoek bestrijkt momenteel Linux, embedded systemen, virtuele computers en netwerken.

Andere boeken door Henk van de Kamer

Over Ronald Smit

Ronald Smit kan dankzij een combinatie van een elektronica- en een journalistieke opleiding (afstudeerrichting radio en nieuwe media) technische zaken op een heldere en eenvoudige manier uitleggen. Zijn jarenlange schrijfervaring voor onder meer Computer Idee geeft u al snel de ‘aha-erlebnis’ waar u wellicht al zo lang naar op zoek was. En wordt het dan toch allemaal wat ingewikkeld, dan loodst hij de lezer snel en zeker langs eventuele barrières en valkuilen.

Andere boeken door Ronald Smit

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Werken met een NAS