Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Wij zijn onze omgeving

Hoe situaties ons gedrag beïnvloeden

Paperback Nederlands 2012 9789490574376
Niet leverbaar.

Samenvatting

Wie menselijk gedrag probeert te begrijpen doet er goed aan zich niet blind te staren op de persoon, maar meer te letten op de omgeving. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ons gedrag veel meer afhankelijk is van specifieke situaties dan we denken. Of u hulp biedt aan een vreemde; wie u als partner kiest; hoeveel geld u doneert; zelfs u zelfbeeld is verrassend contextafhankelijk.

Sam Sommers, professor in de sociale psychologie, won meerdere prijzen met zijn spraakmakende colleges. En dat is te merken: in 'Wij zijn onze omgeving' deelt hij zijn inzichten op aanstekelijke wijze, met geestige anekdotes en originele voorbeelden. Hij laat tevens zien hoe u uzelf kunt trainen om beter naar het grotere plaatje te kijken; u zult versteld staan van hoeveel extra mensenkennis dit oplevert.

Specificaties

ISBN13:9789490574376
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:335
Druk:1
Verschijningsdatum:12-4-2012
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Expertrecensies (1)

Wij zijn onze omgeving
Nico Jong | 5 juni 2012
De wereld om ons heen trekt continu aan onze touwtjes, kleurt onze gedachten en stuurt ons gedrag. Wij zijn marionetten van de context, maar hebben dat bijna nooit in de gaten. Sam Sommers laat zien dat verschillende situaties invloed hebben op alledaagse stemmingen en ervaringen. Door allerlei vormen van context – waar wij zijn, met wie, wat wij om ons heen zien – verandert ons gedrag en ook de manier waarop wij op anderen overkomen. De situatiewetenschap van Sommers toont aan dat onze intuïtieve ideeën over de aard van de mens er vaak naast zitten. Bovendien zijn wij niet altijd de vrije en onafhankelijke mensen die wij menen te zijn. Wij denken ons eigen lot te bepalen, terwijl mensen en situaties om ons heen dramatisch veel invloed hebben op wat wij denken en doen.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Hacking healthcare
Ger Post 18 december 2014 De komende maanden gaan studenten geneeskunde, psychologie en kunst op zoek naar omgevingen die mensen beter maken.

Over Sam Sommers

Sam Sommers doceert psychologie aan Tufts University in Medford en is expert in de 'psychologie van alledag', zoals hij dit vak zelf graag omschrijft. Hij is geliefd om zijn spraakmakende colleges (en won zowel de prijs voor 'Outstanding Teaching', als voor 'Professor van het jaar'), waarbij hij graag materiaal uit de tv-serie Seinfeld en The Daily Show gebruikt om te laten zien hoe de omgeving ons gedrag beïnvloedt. Hij publiceert regelmatig in 'Psychology Today' en 'Huffington Post'.

Andere boeken door Sam Sommers

Inhoudsopgave

Woord vooraf

1. Wat je ziet is wat je krijgt
2. Wie helpt?
3. 'Go with the Flow'
4. Je bent niet wie je dacht te zijn
5. Mars en Venus hier op aarde
6. Liefde
7. Haat

Nawoord
Woord van dank
Noten
Bibliografie

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wij zijn onze omgeving