Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

RQ

Hoe risico-intelligentie zorgt voor betere beslissingen in onzekere situaties

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789490574727
Verkooppositie 2669Hoogste positie: 143
Direct te downloaden

Samenvatting

Waarom hebben mensen die altijd met spelletjes winnen niet per se een hoog IQ? Waarom kunnen professionele gokkers en weermannen goed risico's inschatten terwijl artsen en bankiers er vaak teleurstellend slecht in zijn? En waarom is een hoge mate van zelfkennis een van de belangrijkste eigenschappen om slimme beslissingen te nemen in onzekere situaties?

In 'RQ' introduceert Dylan Evans het fenomeen risico-intelligentie, een vaak onderbelichte vorm van intelligentie die juist in de huidige samenleving steeds belangrijker wordt. Volgens Evens hangt iemands risico-intelligentie-quotiënt af van twee factoren: het vermogen om in percentage te denken en het vermogen om het eigen kennisniveau in te schatten. Evans voert de lezer langs casino's, operatiekamers, militaire slagvelden, zakelijke onderhandelingen en politieke intriges om zo een radicaal nieuwe kijk op risico te introduceren. Onderweg biedt hij praktische handvatten voor zowel organisaties als individuen om de nieuwe inzichten in de praktijk te brengen.

"Risk Intelligence is a manifesto for a new approach to knowledge and uncertainty. It will change the way you think." JIMMY WALES - founder of Wikipedia

Specificaties

ISBN13:9789490574727
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:327
Druk:1
Verschijningsdatum:18-9-2012
Hoofdrubriek:Psychologie

Expertrecensies (2)

RQ
Jan Jacob Bos | 14 september 2012
Wie slim is zorgt dat hij een hoog RQ (risico quotiënt) krijgt. Je hoeft namelijk geen hoog IQ te hebben om een hoge risico-intelligentie te ontwikkelen. Dylan Evans laat zien dat je met een hoog RQ wel slimme beslissingen kunt nemen. Hij vertelt ook nog eens hoe je je RQ kunt verhogen. Met succesverhalen van de beursvloer, paardenraces maar ook uit het dagelijks leven klinkt dit bijna te mooi om waar te zijn. Een kritische blik.
Lees verder
RQ
Martin van Staveren | 12 september 2012
Hoe intelligent moeten we worden? Eerst kregen we IQ, toen kwam het emotionele zusje EQ en nu hebben we het onzekere neefje RQ. In zijn boek 'RQ', dat staat voor risico-intelligentie, beschrijft Dylan Evans hoe we structurele fouten maken bij het inschatten van risico's. Ook al hebben we een hoog IQ en EQ. Onze psyche kan blijkbaar slecht omgaan met onzekerheid. Volgens Evans kunnen we hier wat aan doen door onze risico-intelligentie te meten en te verbeteren. Verbeteren akkoord, maar RQ meten?
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Dylan Evans

Dylan Evans (1966) studeerde filosofie aan de London School of Economics en werkte enkele jaren als psychoanalyticus. Hij is oprichter van Projection Point, een bureau dat risico-intelligentietrainingen ontwerpt voor het bedrijfsleven.

Andere boeken door Dylan Evans

Inhoudsopgave

1. Waarom risico-intelligentie belangrijk is
2. Ontdek je risicoquotiënt
3. In het schemergebied
4. Trucjes van het brein
5. De krankzinnigheid van massa's
6. Denken in getallen
7. Kansen afwegen
8. Gokken en winnen
9. Weet wat je weet

Woord van dank

Appendix 1: Risico-intelligentietest
Appendix 2: Persoonlijke voorspellingstest
Appendix 3: 2010-voorspellingsspel
Appendix 4: Onderzoeksgegevens

Noten
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        RQ