Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

STECR Werkwijzer arbeidsconflicten

Paperback Nederlands 2014 9789490727079
Verwachte levertijd ongeveer 7 werkdagen

Samenvatting

De Werkwijzer Arbeidsconflicten is normstellend geworden voor veel organisaties. De rechtspraak en UWV waren nauw betrokken bij de ontwikkeling en recente actualisering in 2014.

De vernieuwde, zesde Werkwijzer Arbeidsconflicten heeft de al in de vijfde versie vermelde doelstellingen:
-Beperken van arbeidsverzuim en bevorderen van snelle, verantwoorde en duurzame re-integratie.
-Uniformeren van de terminologie rond arbeidsconflicten en -verzuim.
-Bevorderen van consensus onder arbo- en andere betrokken professionals over hoe te adviseren met betrekking tot arbeidsconflicten.
-Het accent meer leggen op het oplossen van de conflictsituatie en zo min mogelijk op de arbeidsongeschiktheidsvraag. Dit wordt ook wel omschreven als het ‘demedicaliseren’ van arbeidsconflicten. Voorkomen moet echter worden dat situaties waarin wel degelijk (ook) sprake is van arbeidsongeschiktheid niet als zodanig worden onderkend.
-Voorkomen van medicalisering – van wat vaak (maar niet altijd) een niet-medisch probleem betreft – en zo snel mogelijk komen tot (een conflictdiagnose en) een interventieplan. Voor de duidelijkheid wordt benadrukt dat demedicalisering geen doel op zichzelf is. Verder wordt er op gewezen dat met ‘demedicaliseren’ niet wordt bedoeld dat de arts zich uit het proces terugtrekt; integendeel, het is juist de (bedrijfs)arts die adviseert met betrekking tot de vraag of sprake is van medische beperkingen voor werk, zeker als werknemer en werkgever daarop een verschillende visie hebben.
-Vooropstellen van zelfwerkzaamheid en eigen verantwoordelijkheid van werkgevers en werknemers, want een arbeidsconflict is primair hun probleem. Het verdient daarom de voorkeur de arbeidsorganisatie zelf het hoofd te laten bieden aan conflicten. De werkwijzer is er dan ook op gericht de zelfwerkzaamheid van de partijen en het zelfoplossend vermogen van de arbeidsorganisatie te stimuleren. De bedrijfsarts heeft hierin een adviserende rol.
-Vergroten van de aandacht voor de rol van de bedrijfsarts, met speciale aandacht voor zijn dubbelrol: zijn medische rol als beoordelaar van de (medische) beperkingen enerzijds en zijn adviserende en interveniërende rol anderzijds. Het is van belang deze rollen goed gescheiden te houden en de dubbelrol duidelijk te maken aan zowel de werkgever als de werknemer.

Specificaties

ISBN13:9789490727079
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:39
Uitgever:STECR
Druk:6
Verschijningsdatum:15-10-2014
Hoofdrubriek:Juridisch

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Thom Wildeboer

Thom Wildeboer heeft zich als adviseur gespecialiseerd in juridische vraagstukken op het gebied van arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht.

Andere boeken door Thom Wildeboer

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        STECR Werkwijzer arbeidsconflicten