Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Basisboek ERP

Paperback Nederlands 2010 9789490986025
Niet leverbaar.

Samenvatting

Eén van de meest invloedrijke IT-ontwikkelingen van de afgelopen dertig jaar is Enterprise Resource Planning, ofwel ERP. Miljoenen medewerkers van honderdduizenden organisaties gebruiken ERP in hun dagelijks werk. Tienduizenden softwareontwikkelaars verdienen hun brood met het schrijven van ERP-software. Leveranciers van ERP-systemen, zoals SAP en Oracle en implementatieconsultants realiseren jaarlijks miljarden omzet in de ERP markt.

Dit Basisboek ERP richt zich op huidige en toekomstige ERP-gebruikers. Het eerste deel van het boek is een inleiding, waarin de kenmerken van ERP, de spelers op de ERP-markt en de werking van ERP aan de orde komen. Het tweede deel gaat in op de implementatie en het gebruik van ERP-systemen bij verbetering van de bedrijfsvoering. Het laatste deel bespreekt de relatie tussen ERP-systemen en een aantal actuele bedrijfskundige thema's, zoals corporate governance en shared service centres.

De theoretische basis van het boek wordt verduidelijkt met een groot aantal voorbeelden van ERP, zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven. Door deze vele voorbeelden en een uitgebreide case study is het boek ook geschikt voor het hoger onderwijs, met name voor studenten bedrijfskunde of financieel management.

Specificaties

ISBN13:9789490986025
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:174
Druk:1
Verschijningsdatum:7-8-2010
Hoofdrubriek:IT-management / ICT
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Lineke Sneller

Prof. dr. Lineke Sneller RC is hoogleraar Interne beheersing, in het bijzonder IT Value bij Nyenrode Business Universiteit. Naast haar werk bij Nyenrode is Lineke onder meer lid van de Raad van Commissarissen van Achmea, lid van de Raad van Commissarissen van ProRail, voorzitter van het externe auditcommittee van Wigo4IT en partner van het Bureau voor Management & ICT. In de afgelopen jaren heeft Lineke diverse CIO- en directieposities bekleed, bij Vodafone, Tele2, InterfaceFLOR, PTT Post en Ortec. Ze is voorzitter geweest van de IT beroepsvereniging Ngi, en lid van de raad van advies van de Vereniging van Registercontrollers. In 2010 werd ze CIO of the Year.

Andere boeken door Lineke Sneller

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Waarom ERP?
2. Werking van ERP-systemen
3. De partijen op de ERP-markt
4. ERP en IT architectuur
5. Uitgangspunten bij een ERP implementatie
6. Functional fit analyse
7. Risico-analyse in ERP evaluatie en implementatie
8. Kosten-baten analyse in ERP evaluatie en implementatie
9. ERP ex ante evaluatie – een voorbeeld
10. ERP en open source software
11. ERP en corporate governance
12. ERP en shared service centers
13. Kritiek op ERP

Literatuur
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Basisboek ERP