Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

We worden steeds slimmer

Hoe apps, gadgets en social media ons intelligenter maken

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789491845277
Direct te downloaden

Samenvatting

"We moeten dankbaar zijn voor zo’n profetische en heldere vertolker van onze veranderende technologische cultuur." – Joshua Foer, auteur van 'Het geheugenpaleis'

Wie slimme zoektermen gebruikt op Google heeft een bijna oneindig geheugen. Gebruikers van social media ontwikkelen een vorm van intuïtie voor onderwerpen die ze volgen, ook wel 'ambient awareness' genoemd. En dagelijks maken miljoenen mensen gebruik van handige apps en software-tools om betere beslissingen te nemen.

'We worden steeds slimmer' gaat over hoe technologie ons denkvermogen vergroot. Clive Thompson laat op meeslepende wijze zien hoe onze 'denkgereedschappen' zoals e-mail, zoekmachines en spreadsheets, zich de laatste jaren in sneltreinvaart ontwikkeld hebben. Aan de hand van spraakmakende voorbeelden, zoals de 76-jarige miljonair die zijn hele leven digitaal registreert en 18-jarigen die hun gedachten niet meer uitwerken op papier maar in filmpjes, geeft hij een fascinerend perspectief op hoe onze denkwereld aan het veranderen is, en verkent hij wat dit betekent voor de toekomst.

"Knispert van de ideeën en suggesties" – De Groene Amsterdammer

Specificaties

ISBN13:9789491845277
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:383
Druk:1
Verschijningsdatum:26-6-2014
ISSN:

Expertrecensies (1)

‘We worden steeds slimmer’
Ger Post | 26 juni 2014
Als we iets lezen over het effect van technologieën op hoe we denken, dan zijn er twee opties. Het is ofwel een wizzkid die vertelt hoever we achterlopen omdat we ons denken niet verrijken met de gadget die hij op dat moment in zijn handen heeft. Of we horen het relaas van een doemdenker die het allemaal maar niks vindt en in boeken als Het ondiepe of Digitale dementie schrijft dat het lezen van een langere tekst niet meer tot de mogelijkheden van de moderne mens behoort.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
5 stemmen
0
5
0
0
0

Interviews en artikelen (5)

nieuws
We worden dommer
Ger Post 2 oktober 2014 Elke generatie is weer slimmer dan de vorige, vandaar dat intelligentietests continu worden aangepast – het gemiddelde IQ ligt steeds weer hoger. Tot nu dan, want volgens sommige onderzoekers is de toename in intelligentie gestopt. Het neemt zelfs af.
nieuws
Foutje? Bedankt!
Ger Post 21 juli 2014 ‘We zijn in een val geraakt. We hebben bij de belastingdienst beloofd nooit fouten te maken.’ In een interview met NRC reflecteert staatsecretaris Eric Wiebes over de problemen bij de belastingdienst.
interview
Clive Thompson: ‘Twitter verscherpt de kwaliteit van het denken’
Jeroen Ansink 10 juli 2014 Het internet maakt ons tot een maatschappij van sociale denkers, zegt de Canadese journalist Clive Thompson in We worden steeds slimmer. Dankzij dat collectieve bewustzijn kunnen bedrijven zelfs de kennis in de hoofden van werknemers oogsten. ‘De Denker van Rodin heeft ons een slechte dienst bewezen.’
nieuws
Wil je iets van een workshop onthouden? Maak notities op papier
Ger Post 16 juni 2014 In We worden steeds slimmer betoogt Clive Thompson dat mensen met hulp van computers intelligenter worden. Maar dat gaat niet altijd op, zo blijkt uit een reeks onderzoeken naar het maken van notities. Wat betreft aantekeningen maken, gaat er niets boven pen en papier.
nieuws
Het brein en het internet
Jeroen Ansink 11 maart 2014 Maakt het internet ons dommer of juist slimmer? Met het Atlantic Monthly-artikel Is Google Making Us Stupid? en het daaruit voortvloeiende boek Het Ondiepe ontketende de Amerikaanse IT-journalist Nicholas Carr enkele jaren geleden een wereldwijde discussie over de effecten van ons online gedrag.

Over Clive Thompson

Clive Thomspon woont in Brooklyn en is freelance journalist en blogger. Hij schrijft voor The New York Times Magazine, Wired en Fast Company. Hij verschijnt regelmatig bij CNN en Fox News.

Andere boeken door Clive Thompson

Inhoudsopgave

De opkomst van de centaurs
Wij allesonthouders
Denken in het openbaar
De nieuwe vormen van geletterdheid
De kunst van het vinden
De naar puzzels hunkerende wereld
De digitale school
Ambient awareness
De verbonden samenleving
Epiloog

Woord van dank
Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        We worden steeds slimmer