Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Gevangen door het ego

De weg van de zonnevonk deel 2

Gebonden Nederlands 2014 9789491918087
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Het onderscheid tussen persoonlijkheid en ego is een wezenlijk onderdeel van de menselijke psychologie. Binnen de conventionele psychologische stromingen is hierover echter onduidelijkheid. De begrippen karakter, persoonlijkheid, ego en het ik worden veelal aan elkaar gelijkgesteld of op een verwarrende manier onderscheiden. De auteurs tonen aan wat de essentiële bron is van de persoonlijkheid en op welke wijze hieruit het ego ontstaat. Op deze wijze presenteren zij een nieuwe theorie over de persoonlijkheid en het ego.

We leven in een samenleving die gedomineerd wordt door het ego en de daaruit voortkomende emoties. De energetische blokkades die hierdoor ontstaan belemmeren ons om tot inzicht te komen in dat wat er is. Onbewust bepaalt het ego daardoor onze handelingen en zo raken we verstrikt in de invloed die het ego heeft op ons functioneren.

De auteurs laten zien dat er een andere manier is waarop wij met ons ego en onze emoties kunnen omgaan, waardoor er meer harmonie in ons leven ontstaat. Dit boek is, net als het eerste deel, opgebouwd uit vragen en antwoorden. Op deze wijze willen de auteurs inzicht verkrijgen in de psychologische processen die ons dagelijks leven beheersen. Het ego is een overlevingsmechanisme dat zich binnen de gehele evolutie van de mens sterker heeft ontwikkeld dan nodig en wenselijk is. Via de in dit boek gehanteerde methode is er inzicht ontstaan in de destructieve wijze waarop het ego onze persoonlijke processen beheerst en daardoor ontwrichtend werkt in onze relaties, gezin, werk en samenleving.

Specificaties

ISBN13:9789491918087
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:540
Druk:1
Verschijningsdatum:18-12-2014
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1. De persoonlijkheid
2. Het ego
3. De emoties
4. Het superego
5. Identificatie

Bijlage: De Heliosmeditatie
Noten
Bibliografie
Vragenindex

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Gevangen door het ego