Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Business in flow!

Paperback Nederlands 2014 9789491918094
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Niet eerder zijn de bovenstroom en de onderstroom van organisaties zo logisch met elkaar in verband gebracht! Want wie de wereld achter prachtige prestaties, goed functionerende organisaties en een soepele gang van zaken observeert, beseft al snel dat de manier waarop beide stromen samenwerken dé succesbepalende factor is.

Onderstroom en bovenstroom
De bovenstroom staat voor de rationeel zakelijke kant van organiseren met het bijbehorende sturingsinstrumentarium. De onderstroom staat voor wat mensen in beweging brengt vanuit hun innerlijke drijfveren. Een business in flow ontstaat als beide stromen elkaar versterken.

Daarom!
In de praktijk ligt traditioneel veel nadruk op de bovenstroom: zakelijkheid, ratio, logische verbanden, planbaarheid en control. De bovenstroom suggereert maakbaarheid en geeft op zijn minst een gevoel van grip en zekerheid. Het voelt als de comfortzone van organiseren. Toch heb je pas echt grip als je met vertrouwen kunt loslaten.

Natuurlijk zijn mooie prestaties maakbaar. De nuance is dat ze niet afdwingbaar zijn. Dit vraagt om een noodzakelijke verbinding met de onderstroom. Die stroom staat bol van het irrationele, lijkt onzichtbaar of ongrijpbaar en heeft een heel andere dynamiek dan de bovenstroom. Toch is het juist de onderstroom die bepaalt wat er écht gebeurt en wat er mogelijk is. Bovendien is er altijd een onderstroom. Doorgrond deze om invloed uit te oefenen op de slagvaardigheid van jouw organisatie, afdeling of team.

'Business in flow!' stelt de wisselwerking tussen onder- en bovenstroom centraal. Beide begrippen worden verdiept. Ton Soons schetst vervolgens een helder beeld hoe de stromen met elkaar samenhangen, samenwerken en groeien in de tijd. Het boek eindigt met praktische toepassingen en echte verhalen van lezers.

‘Business in flow!’ is een must have voor veranderaars, verbeteraars, managers, project- en programmamanagers, teambuilders, coaches, auditors, ontwerper en iedereen die er naar streeft om zijn business in flow te brengen.

’Out of the box en verfrissend. In zijn boek zet Ton een unieke gedachtenlijn en visie neer op complexe organisatievraagstukken.’
Rob de Heus, Kerndocent Rijksacademie voor Financiën en Economie

‘Het onderscheid tussen onder- en bovenstroom wordt op een zeer overdraagbare wijze tot uitdrukking gebracht. Een prima hulpmiddel om het gedrag van organisatie te analyseren.’
Arie Molenkamp, Lid Raad van Advies bij IIA Nederland

Specificaties

ISBN13:9789491918094
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:152
Druk:1
Verschijningsdatum:18-12-2014
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Lezersrecensies

4.0 van de 5
2 stemmen
0
2
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Ton Soons

Ton Soons is zelfstandig procesontwerper en -begeleider, met als specialisatie de balans tussen onderstroom en bovenstroom. Primair geschoold als accountant maakte hij kennis met vele managementmodellen en beheersingstechnieken: dé typische gereedschapskist voor de bovenstroom. Toch blijkt in de praktijk al vrij snel dat het urgentiebesef van accountants, consultants en controllers van een andere orde is dan die van het primaire uitvoeringsproces. Mooie prestaties zijn zeker maakbaar. De nuance is dat ze niet afdwingbaar zijn. Daarvoor is de juiste balans nodig met de intrinsieke motivatie en de innerlijke drijfveren ofwel de onderstroom. Want de kracht van de organisatie wordt immers bepaald door de daadkracht van de mensen die samen de organisatie vormen. De werkwijze om onderstroom en bovenstroom goed op elkaar af te stemmen heeft Ton beschreven in eerst ‘De jacht op prestatie’. Het tweede boek ‘Business in flow!’ is het logische vervolg met volop voortschrijdende inzichten. Business in flow! is gelanceerd en bijzonder positie ontvangen tijdens een masterclass voor Register Operational Auditors. Regelmatig geeft Ton de workshop ‘Business in flow! De workshop is bedoeld voor onder andere auditors, supervisors, coaches, managers, teambuilders, veranderaars en verbeteraars. De workshop levert 2 PE-punten op. De workshop duurt één dag en biedt samen met het boek een praktisch kader om écht invloed te hebben het verbeteren van prestaties.

Andere boeken door Ton Soons

Inhoudsopgave

Voorwoord
Kick off

Deel 1: Wat en waarom
Deel 2: Het idee
Deel 3: Connect & act
Deel 4: Doen!
Deel 5: Verhalen

Bronnen

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Business in flow!