Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Nooit Af in het Onderwijs

Voortdurend ontwikkelen met tijdelijke oplossingen

Paperback Nederlands 2019 9789492902009
Nog niet verschenen, verwacht op 01‑09‑2021

Samenvatting

In 'Nooit Af' geven Aslander en Witteveen een nieuwe kijk op de fundamenten van ons leven: werk, school, zorg, overheid en management. De veranderingen gaan nu zo snel dat er helemaal geen tijd meer is voor het maken van uitvoerige plannen, die meestal alweer achterhaald zijn als de planning eindelijk af is. Tijd voor een andere aanpak.

In dit eerste deel van de serie waarin op een sector wordt ingezoomd door de lens van het Nooit Af-principe, nemen Martijn Aslander en Annette Dölle je mee naar de toekomst van het onderwijs. Juist daar belemmeren hiërarchische lagen de hands-on oplossingen die snel en eenvoudig tot stand hadden kunnen komen. Het (middelbaar en hoger) onderwijs heeft als taak om jongvolwassenen voor te bereiden op een zelfstandig leven in de maatschappij. Is het dan niet wonderlijk dat we onze pedagogische interventies daar níét op aanpassen? Elke school heeft digiborden, wifi en een elektronische leeromgeving. Maar onze houding ten opzichte van de veranderende wereld is nog lang niet aangepast.

Banen verdwijnen (denk maar aan de postbode), organisaties veranderen en vasthouden leidt tot enkel beknelling. Wil het onderwijs overleven, dan zal het die veranderingen moeten toejuichen in plaats van afwijzen. En laten we over één ding helder zijn: onze jongeren zijn allang begonnen!

Zie ook nooitafinhetonderwijs.nl

Specificaties

ISBN13:9789492902009
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:360
Druk:1
Verschijningsdatum:1-9-2021

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Nooit af, indeed
Bertrand Weegenaar 13 oktober 2017 Het boek Nooit af van Martijn Aslander en Erwin Witteveen was in 2016 een groot succes. Goede omzet, veel publiciteit, de groei van een mooie beweging en een meer dan verdiende plek op de Shortlist voor het Managementboek van het Jaar. Het boek werd opgevolgd met een kleine samenvatting, Een beetje Nooit af en een belofte voor een vervolg. Dat boek is nu aanstaande: Nooit Af in het Onderwijs. Schrijf- en denkmaatje van Martijn en Erwin is nu Annette Dölle.
Alle interviews en artikelen (1)

Over Martijn Aslander

Martijn Aslander is professioneel lifehacker en verbinder van mensen, informatie en ideeën. In zijn publicaties en als spreker op congressen en bijeenkomsten laat hij de mogelijkheden zien van de hedendaagse netwerksamenleving. De 'nieuwe renaissance', waarin kennisverspreiding sneller gaat dan ooit, biedt enorme kansen voor mensen om zich bottum-up te organiseren en sneller, efficiënter en zonder bureaucratie dingen voor elkaar te krijgen.

Andere boeken door Martijn Aslander

Over Annette Dölle

Annette Dölle is een expert op het gebied van leren, groepsdynamica en sociale innovatie en weet technologie met de menselijke factor te integreren. Ze weet als geen ander slim gebruik te maken van technologie binnen community’s, en met zo weinig mogelijk geld en middelen in korte tijd veel in beweging te zetten. Op deze manier initieerde ze meerdere impactvolle initiatieven, waaronder Keep it Clean Day, en ze geeft lezingen en les over deze manier van werken.

Andere boeken door Annette Dölle

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Nooit Af in het Onderwijs