Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Jongerenveerkracht

Over de zaadjes van het verschil tussen leiden en lijden

Paperback Nederlands 2018 9789492934192
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Neuropsycholoog Michael Portzky over wat het recentste onderzoek naar veerkracht bij jongeren in Vlaanderen en Nederland ons leert. De overheid vroeg hem zijn veelgebruikte veerkrachtschalen aan te passen voor gebruik bij jongeren.
Maya Franssens behoort tot de absolute top van de psychodiagnostici, zeker wat jongeren betreft. In haar praktijk binnen de jongerenpsychiatrie en als erkend gerechtsdeskundige ziet zij dagelijks de gevolgen van een gebrekkige veerkracht en hogere kwetsbaarheid van jongeren en/of het systeem waarin zij worden grootgebracht.
Gwendolyn Portzky is een nationaal en internationaal erkend specialiste inzake zelfmoordonderzoek en -preventie. Zij is coördinator van het Vlaams Instituut voor Suïcidepreventie en werkte mee aan de ontwikkeling van het domein Suïciderisico binnen de Jongerenveerkrachtschaal, alsook het ‘Suïcide-alarm’.
Frederik Declercq beschrijft hoe makkelijk bepaalde valkuilen om de hoek loeren binnen de schoolwerking en hoe we het zelfbeeld en de veerkracht van een jongere kunnen bevorderen in de klas. Een bijdrage waar heel wat leerkrachten en schooldirecties iets aan zullen hebben.
Marcel Hendrickx is dé referentie als het gaat om coaching van perfectionisme. De valkuil van het perfectionisme kan al vroeg in het leven
de veerkracht van een individu zo aanvreten dat vroeg of laat de rekening wordt gepresenteerd, in de vorm van een burn-out, een depressie, een
relatiebreuk, ontslag enz. Hij lijst enkele van die valkuilen op.
Marc Vande Gucht getuigt over de impact van de suïcide van zijn dochter Joke en beschrijft wat de kostprijs kan zijn als we bepaalde signalen niet zien of niet genoeg naar waarde schatten.
Kurt Drubbel maakte het omslag voor dit boek. Wie het werkelijke verhaal achter deze cover leert kennen, zal begrijpen dat ‘every picture tells a thousand stories’. Het geeft dit boek een ziel en een hart, dat eeuwig zal blijven kloppen…

Specificaties

ISBN13:9789492934192
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:400
Druk:1
Verschijningsdatum:17-10-2018
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Jongerenveerkracht