Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Niet gezwicht voor de wereld

Transitie in de voetsporen van Kahlil Gibran

Paperback Nederlands 2020 9789493201101
Verwachte levertijd ongeveer 3 werkdagen

Samenvatting

Dit nieuwe boek van Ivo Valkenburg is duidelijk geïnspireerd op Kahlil Gibrans’ boek ‘De Profeet’, waar het de verwaarlozing van de wereldse schoonheid betreft. Gibran getuigt over een ideaal dat in de ziel van elk mens boven alle kritiek verheven is. The Beatles, John F. Kennedy en Indira Gandhi lieten zich erdoor inspireren. Zijn universele boodschap van onvoorwaardelijke liefde en medemenselijkheid is allesbehalve een spiegel van het dagelijkse leven.

De schoonheid waarover Gibran in alle aspecten van het leven spreekt, wordt in de wereld op grote schaal verwaarloosd. Toch zijn er altijd mensen die, ondanks alles, niet zijn gezwicht voor de wereld. Ze laten zien hoe het leven eruit kan zien als het wordt doorspekt met compassie en empathie voor alles en iedereen.

In Niet gezwicht voor de wereld spreekt Valkenburg met 45 mensen die hun werk en leven in dienst stellen van mens, natuur en samenleving. Samen vormen ze een klein stroompje van menselijke creatiekracht dat wereldwijd steeds meer uitgroeit tot een stevige rivier van vernieuwing en radicale herziening van bestaande structuren. In hun werk kunnen we wellicht een flits opvangen van de diepe realisatie die Gibran deelt met de wereld; die tragische schoonheid en rechtvaardigheid van het leven en de goddelijke verzekering dat wij de eeuwigheid bezitten.

Specificaties

ISBN13:9789493201101
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:224
Druk:1
Hoofdrubriek:Spiritualiteit
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Ivo Valkenburg

Ivo Valkenburg (1966) is al meer dan 20 jaar een spirituele ridder in de wereld van de financiële dienstverlening. Eerst als pensioenadviseur, later als business coach, spreker, schrijver en organisator workshops, retreats en beroepsopleiding voor financiële dienstverleners. Alles draait bij Valkenburg om relationeel adviseren, het leren om werkelijk verbindend te communiceren vanuit hogere inspiratie, met jezelf en anderen. De vijf kerncompetenties die hij in zijn werk voor mensen en organisaties centraal stelt, zijn vertrouwen, afgestemd zijn, holisme, authenticiteit en spirit. Hij is vooral een man met een missie. 'Als geld en materie ergens toe kunnen bijdragen, dan is het wel aan de creatie van de Hemel op Aarde'. Foto: Hans Verleur

Andere boeken door Ivo Valkenburg

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Niet gezwicht voor de wereld