Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Sleutel tot Zelfrealisatie

Gebonden NL 2023 9789493301146
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Zo beroemd als Nisargadatta als Advaita-leermeester na de publicatie van I Am That in de jaren zeventig werd, zo relatief onbekend is zijn leermeester Sri Siddharameshwar Maharaj (1888-1936) gebleven. Ten onrechte, want hij wordt door kenners wel gezien als een van de grootste leermeesters van de 20e eeuw, naast Ramana Maharshi, Krishna Menon en Nisargadatta. Zijn wijze van onderricht is ook duidelijk herkenbaar in de benadering van Nisargadatta en ook weer in die van diens leerlingen Ramesh Balsekar en Alexander Smit.

In 1920 realiseerde Siddharameshwar zijn Ware Natuur en ging zelf onderricht geven. Vlak voor zijn dood schreef hij samen met enkele leerlingen een samenvatting van zijn leer. De zoektocht naar Zelfrealisatie wordt daarbij weergegeven als stappen omhoog op een ladder, waarbij het ‘ik’ telkens zijn ware identiteit als en in achtereenvolgens vier lichamen denkt te vinden. Vergeefs, ook in het laatste lichaam, de staat van het onpersoonlijk Bewustzijn. Vandaaruit vindt het ‘ik’ zijn ware identiteit dan (terug) in het onkenbare Hoogste Kennen (Vijnana), de Hoogste Werkelijkheid. Als ‘Dat wat je bent'.

Sleutel tot Zelfrealisatie is de Nederlandse vertaling van dit samenvattende werk van Siddharameshwar met een inleiding en toelichting van de vertaler alsmede een aantal teksten van Nisargadatta over zijn leermeester.

Specificaties

ISBN13:9789493301146
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:120
Verschijningsdatum:12-5-2023
Hoofdrubriek:Spiritualiteit

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Sleutel tot Zelfrealisatie