Collegereeks: Organisatie 3.0
Wendbaar werken in de 21e eeuw
Collegereeks met Steven Van Belleghem, Mathieu Weggeman, Wim de Ridder, Lenette Schuijt, Jef Staes, Thijs Homan, Paul Verburgt, André Wierdsma, Menno Lanting
Collegereeks met Steven Van Belleghem, Mathieu Weggeman, Wim de Ridder, Lenette Schuijt, Jef Staes, Thijs Homan, Paul Verburgt, André Wierdsma, Menno Lanting
Collegereeks: Organisatie 3.0
Wendbaar werken in de 21e eeuw
Collegereeks: Organisatie 3.0
Wendbaar werken in de 21e eeuw
Collegereeks met Steven Van Belleghem, Mathieu Weggeman, Wim de Ridder, Lenette Schuijt, Jef Staes, Thijs Homan, Paul Verburgt, André Wierdsma, Menno Lanting
Met onder andere...
Over deze collegereeks
De wijze waarop organisaties zijn ingericht, is de afgelopen 350 jaar nauwelijks veranderd. De mensen die er werken wel. En de wereld waarin organisaties opereren ook. Zie hier het recept voor een grote mismatch.
Minimaal managen
Veel organisatiestructuren zijn gericht op controle en beheersing en leiden daarmee tot risicomijdend gedrag, wantrouwen en afhankelijkheid. ‘Organisaties 3.0’ zijn daarentegen hiërarchieloos, duurzaam, milieubewust en minimaal gemanaged. Het zijn organisaties die oog hebben voor de omgeving, waar klanten graag kopen en waar talenten zich graag voor inzetten.
Anders organiseren en leidinggeven
Organisaties en medewerkers die in staat zijn zichzelf opnieuw uit te vinden hebben de toekomst. Tijdens deze collegereeks Organisatie 3.0 gaan we onderzoeken welke ontwikkelingen op ons afkomen, wat dat betekent voor organisaties en hoe we op de aanstaande ontwikkelingen kunnen anticiperen.
Ga 2 maanden aan de slag met verschillende topsprekers (waaronder Menno Lanting, Steven van Belleghem en André Wierdsma) en bouw ook uw organisatie om tot een toekomstbestendige Organisatie 3.0.
Organisatie = Focus Conferences
Deze collegereeks is een productie van Focus Conferences i.s.m. Managementboek. Uw aanmelding wordt door hen bevestigd en gefactureerd.
Boekenpakket bij deze collegereeks
Sprekers
Praktische informatie
Locatie
Nyenrode Straatweg 25 BreukelenProgramma
College 1: Wat we al weten is niet te geloven (21 januari 2016)
In dit college verkent Wim de Ridder de technologische ontwikkelingen die de wereld de komende decennia zullen veranderen. Op basis hiervan zijn voor onder meer de gezondheidszorg, de industrie, de financiële sector en de overheid toekomstbeelden opgesteld voor 2025 die onze fantasie te boven gaan. Dit college is uw leidraad naar de toekomst.
Docent: Wim de Ridder
College 2: Olietankers en speedboten (28 januari 2016)
Veel van de nieuwe technologie wordt nog vaak gezien als iets losstaands, waar u wat mee moet als uw producten en processen wilt innoveren. De vereiste koppeling met strategie en organisatieverandering ontbreekt nog. Maakt u die koppeling niet dan verliest u de binding met klanten en medewerkers. Dit college is een pleidooi om in actie te komen.
Docent: Menno Lanting
College 3: Get ready for 2020 (4 februari 2016)
Bedrijven die het verschil weten te maken met een ‘human touch’ veroveren het hart van hun klant. De wereld bevindt zich in een enorme fase van digitalisering. Klantenrelaties moeten mee evolueren in deze trend. Dit is een college over een extreme digitalisering van het klantencontact, maar maakt van het menselijke de differentiërende factor in een digitale commodity.
Docent: Steven van Belleghem
College 4: Red monkey innovation management (18 februari 2016)
Hoe creëert u een omgeving waarin nieuwe ideeën zich makkelijker doorzetten en vermenigvuldigen? Jef Staes geeft een beklijvend en uitdagend inzicht in de werking van organisaties waarbij passie en talent de drijvende kracht zijn. Deze kracht komt alleen los wanneer managers professionaliseren en competente leiders worden. De manager van vandaag slaagt erin om het originele talent van mensen te ontdekken, te ontwikkelen en flexibel in te zetten rond een gemeenschappelijke visie.
Docent: Jef Staes
College 5: Leiderschapsontwikkeling, een nieuw tijdperk (18 februari 2016)
Versterken van leiderschapsgedrag is niet alleen nodig bij een selecte groep, maar bij alle medewerkers.
Spreker: Lenette Schuijt
College 6: Minimal management: een principiële keuze (25 februari 2016)
Al die managers, stafmedewerkers en regels hebben geen nut en ontkennen de volwassenheid van medewerkers én de natuurlijke bereidheid hun werk met toewijzing en plezier te doen. Het advies van Paul Verburgt: geef medewerkers hun vrijheid en eigen verantwoordelijkheid terug en beperk management tot het uiterste minimum.
Docent: Paul Verburgt
College 7: Essenties van leidinggeven aan professionals (3 maart 2016)
Om op een succesvolle manier leiding te geven aan professionals moet u waardering hebben voor professionals en hun vak en de uitvoering daarvan faciliteren. Dat betekent meer sturen op gedeelde waarden en collectieve ambitie en minder op basis van planning en control. En: durven functioneren als hitteschild voor de bureaucratische ruis van boven. Ook met het oog op Generatie Y, die nu de arbeidsmarkt betreedt, is dit van belang. Om hen te motiveren is een andere leiderschapsstijl vereist.
Docent: prof. dr. Mathieu Weggeman
College 8: Een nieuw perspectief op organisatieverandering (10 maart 2016)
Het succes van een gekozen strategie is voor een groot deel afhankelijk van het draagvlak dat u hiervoor weet te creëren. Thijs Homan biedt u een nieuw perspectief op organisatieverandering: de ‘binnenkant’ van verandering. Daarbij staat de vraag hoe verandering wèrkelijk gaat, centraal. Wat gebeurt er precies als organisaties veranderen? Hoe beleven de betrokkenen dat? En onder welke condities komen zij in beweging? Kortom: hoe ziet het organisatielandschap er uit van al diegenen die samen de organisatie creëren, stabiel houden of juist bewegen? Een grondige analyse van dynamieken in dat organisatielandschap, leidt tot nieuwe inzichten over wat organisatieverandering nu echt is.
Docent: prof. dr. Thijs Homan
College 9: Organiseren vanuit respect voor professionaliteit (17 maart 2016)
Het wordt steeds belangrijker om in wisselende samenwerkingsverbanden te kunnen werken: organiseren met behoud van diversiteit. Wat is nodig om patronen te doorbreken? Hoe bepaal je wat beter is, in een qua betekenis meervoudige wereld? Aan welke condities moet een context voor co-creatie voldoen? Welke ondersteuning is nodig om een proces van collectief leren te realiseren? Hoe ontwikkel je de competenties om met elkaar verschil te kunnen hanteren?
Docent: prof. dr. André Wierdsma
Voorwaarden
Aanmelden
Als u dat wenst, kunt u zich ook aanmelden per telefoon (010-4731397) of via e-mail. Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging en een factuur. Door u aan te melden voor deze reeks, gaat u akkoord met de in deze folder vermelde aanmeldingsvoorwaarden. Een week voor aanvang sturen wij u een herinnering en een routebeschrijving.
Deelnamekosten
De kosten van deelname aan de volledige cyclus (alle 9 colleges) incl. documentatie, koffie, thee en maaltijden bedragen € 2.995,- (ex. btw). Prijzen zijn exclusief BTW. Aanmelden voor een of enkele colleges is in principe niet mogelijk. Wel kunt u iemand in uw plaats laten deelnemen. Het is tevens mogelijk verschillende collega's of relaties deel te laten nemen. Op die manier neemt u een bedrijfsabonnement en stelt u anderen ook in staat om kennis te nemen van deze boeiende stof.
Groepsarrangementen
Steeds meer organisaties sturen een delegatie van meerdere deelnemers naar onze seminars. Dat maakt het toepassen van de inzichten in de praktijk veel gemakkelijker: iedereen is bijgespijkerd en kan meteen samen aan de slag. Voor groepen gelden aangepaste, aantrekkelijke voorwaarden. Stuur ons een e-mail voor de mogelijkheden.
Deelnamecertificaat
Deelnemers die deelnemen aan de gehele reeks, ontvangen na afloop een deelnamecertificaat.
Verhindering
Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u zich, mits tijdig aan ons doorgegeven, altijd laten vervangen. Annuleren is helaas niet mogelijk.
Ook interessant voor u"
Rubrieken
- Advisering
- Algemeen management
- Coaching en trainen
- Communicatie en media
- Computer en informatica
- Economie
- Financieel management
- Inkoop en logistiek
- Internet en social media
- IT-management / ICT
- Juridisch
- Leiderschap
- Marketing
- Mens en maatschappij
- Non-profit
- Ondernemen
- Organisatiekunde
- Personal finance
- Personeelsmanagement
- Persoonlijke effectiviteit
- Projectmanagement
- Psychologie
- Reclame en verkoop
- Strategisch management
- Verandermanagement
- Werk en loopbaan