Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
OUTLET - 20% korting

Projectmanagement voor opdrachtgevers - Van klassiek tot agile (licht beschadigd)

Paperback Nederlands 2019 9797090123559
Verkooppositie 11641472 dagen in de top 100
Let op: Dit is een licht beschadigd exemplaar.
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis
26,11
20,95
OUTLET - 20% korting

Samenvatting

Projectmanagement is meer dan het werk van de projectmanager: als opdrachtgever speel je een sleutelrol. Dit boek helpt je om als opdrachtgever effectief en efficiënt strategische sturing te geven aan projecten. Daarnaast geeft dit boek antwoorden op praktische vragen waar je als opdrachtgever mee geconfronteerd wordt.

Dit boek is bestemd voor managers die in de rol van opdrachtgever verantwoordelijk zijn voor verschillende soorten projecten, zoals productontwikkeling, infrastructurele werken, woningbouw, bedrijfsverhuizingen of ICT-projecten. Daarnaast is het nuttig voor projectmanagers om door de bril van een opdrachtgever naar hun eigen rol te kijken.

Veel grote organisaties bevinden zich in een overgang van een 'klassieke' naar een 'agile' aanpak van projecten, met ingrijpende gevolgen voor de wijze waarop managers bij projecten betrokken zijn. Deze zesde druk biedt managers hierbij ruime ondersteuning. Met meer dan 15.000 verkochte exemplaren is dit boek uitgegroeid tot hét standaardwerk over opdrachtgeverschap van projecten.

Het boek is voorzien van illustraties van Johan van Zanten (Studio Noord, Amsterdam).

'... levert op een zeer toegankelijke wijze uiterst bruikbare informatie voor iedere manager die geconfronteerd wordt met het besturen van projecten. Een aanrader dus.' - (Manager & Literatuur)

'... gaat in op ‘uit het leven gegrepen’ vragen waarmee opdrachtgevers worstelen. Helder en beknopt geschreven, zoals opdrachtgevers dat graag zien.' - (Projectie)

'… een overzichtelijk en vooral leesbaar boek…een goed voorbereide opdrachtgever is onontbeerlijk voor het succes van het project. Dit boek is daar een uitstekend middel voor.' - (Projectmanager)

Specificaties

ISBN13:9797090123559
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:170
Druk:6
Verschijningsdatum:17-5-2019
Hoofdrubriek:Projectmanagement

Expertrecensies (3)

Karien Jansen | 13 januari 2004
Ik geef een 7. Een helder en makkelijk leesbaar boek. Alle facetten van het besturen van een Prince 2-project met de bijbehorende risico's komen aan de orde. Voor elk risico geeft de auteur diverse oplossingsrichtingen, aangevuld met concrete voorbeelden uit de praktijk.Lees verder
Jo Bos | 13 januari 2004
Ik geef een 7. Het is lovenswaardig dat op het terrein van projectmanagement af en toe ook aan de opdrachtgever wordt gedacht, nog steeds een onderschatte rol in een project. Een boekje dat voor deze groep geschreven wordt moet voldoen aan een paar criteria: de doelgroep moet de boodschap snel tot zich kunnen nemen (ze hebben weinig tijd) en ze moeten ook expliciet worden aangesproken op hun rol.Lees verder
Hans-Peter Ponten | 13 januari 2004
Ik geef een 8,5. Dit boek is geschreven voor opdrachtgevers van projecten. Het is in feite een beknopte toelichting op alle aspecten van de projectmanagementmethode Prince2 die voor opdrachtgevers relevant zijn. Dat is belangrijke informatie, want Prince2 is een zeer uitgebreide methode die veel ondersteuning biedt aan de rol van de opdrachtgever, terwijl deze daarvan inhoudelijk vaak niet op de hoogte is.Lees verder
Alle expertrecensies (3)

Lezersrecensies

4.0 van de 5
26 stemmen
9
9
8
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Projectmanagement voor opdrachtgevers - Van klassiek tot agile
Michiel van der Molen 9 juli 2019 Er is een lawine aan boeken over agile werken. Maar volgens Michiel van der Molen werkt geen enkele organisatie volledig agile. Voorlopig is het schipperen. Daarom gaat de nieuwe editie van Projectmanagement voor opdrachtgevers over zowel klassiek als agile.
Alle interviews en artikelen (1)

Inhoudsopgave

Inleiding
Leeswijzer

DEEL 1: DE ESSENTIE
1 - Opdrachtgeverschap van klassiek tot agile
2 – Het eerste principe: Deel het waarom
3 – Het tweede principe: Organiseer eigenaarschap
4 – Het derde principe: Richt je op resultaten
5 – Het vierde principe: Geef verantwoordelijkheid

DEEL 2: DE DETAILS
6 - De stuurgroep nader bezien
7 - Het aansturen van de projectmanager
8 - Hoe stuur ik op realisatie van de baten?
9 - Sturen op kwaliteit
10 - Omgaan met onzekerheid en verandering
11 - Waarom lopen projecten uit en wat doe ik daartegen?
12 - Het interpreteren van informatie

Over de auteur
Woordenlijst
Literatuurlijst

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Projectmanagement voor opdrachtgevers - Van klassiek tot agile (licht beschadigd)