Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
e.a.

Themacahier Management Development - najaar 2020 - Reset

Tijdschrift voor talent- en managementontwikkeling

Paperback Nederlands 2020 9797090124778
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Het afgelopen half jaar heeft veel zekerheden en vaste patronen weggeslagen. Landen, bedrijven, organisaties, buurten, verenigingen en families staat onverwacht voor een enorme reset. Dat zal zoekend, aftastend en experimenterend gaan: met andere persoonlijke omgangsvormen, logistieke ketens, wederzijdse afhankelijkheden; en met herziene of vervangen andere automatismen. Het ‘oude normaal’ was immers een gestaag gegroeide, complexe omgeving, waarin reflexen, gewoontes en aannames ongestoord hun efficiënte werk konden doen.

In het ‘nieuwe normaal’ werken die reflexen, gewoontes en aannames opeens niet meer. Van handen schudden tot reizen per OV, en van congresdeelname tot teambuilding: opeens kunnen we alles opnieuw inrichten, overdenken, vormgeven en zingeven.

Dit betekent ook dat er andere eisen aan managers en leiders worden gesteld, en andere interventies nodig zijn van MD- en HRD-professionals. Business as usual is er even niet meer bij. Dus ‘winkeloppassers’ hebben we nu wat minder nodig; ons vorige nummer had dan ook als thema Grenzen aan efficiency. Want nú hebben we inspiratie, creativiteit en visie nodig: van leiders en bestuurders die zorgen voor een verstandige en bestendige reset van onze organisaties.

Voor dit themacahier verzamelden we een aantal artikelen die de MD- en HRD-professional daarbij helpen: met instrumenten, analyses, modellen en trends.

Auteurs
Rino Schreuder, Guus van Deelen, Henk ten Horn, Anthon van der Horst, Marcel Wanrooy, Elmira Nijhuis, Miram Oude Wolbers.

Specificaties

ISBN13:9797090124778
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:33
Uitgever:EMD
Druk:1
Verschijningsdatum:14-9-2020
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Rino Schreuder

Rino Schreuder (1957) adviseert en begeleidt bedrijven in de praktijk van talent- en management development. Hij werkt vanuit de gedachte dat de ontwikkeling van talent ook een lijnverantwoordelijkheid is die niet geïsoleerd moet worden van het dagelijks werk. Hij publiceert, spreekt en discussieert graag en veel over onderwerpen als Management Development, (Strategisch) Talent Management, leiderschap, organisatieverandering, innovatie, en organisatiecultuur. Hij is voorzitter van het European Executive Development Network (EMEN), hoofdredacteur van MD - tijdschrift voor talent- en managementontwikkeling, en redactielid van het Engelse blad Development & Learning in Organisations. Rino is kerndocent van de leergang Strategisch Leren in Organisaties van de School of Management van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Andere boeken door Rino Schreuder

Inhoudsopgave

Van de redactie
Rino Schreuder

Instrument – Momentum om L&D te herpositioneren
Guus van Deelen

Analyse – Bestaat MD nog wel?
Henk ten Horn

Model – Verantwoordelijk leiderschap: een kwestie van geven en nemen
Anthon van der Horst en Marcel Wanrooy

Opinie – Samen beslissen? Psychologische veiligheid nodig!
Elmira Nijhuis

Trend – Coaching binnen MD: van controle naar aandacht
Miriam Oude Wolbers

Boekbespreking – Leren & ontwikkelen in het digitale tijdperk

Ledennieuws

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Themacahier Management Development - najaar 2020 - Reset