Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

Pakket - Veranderdiagnose, Professionele ethiek & Emotionele integriteit

De trilogie van Rob van Es

Gebonden Nederlands 2020 9797090125812
Verkooppositie 3786
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Emotionele integriteit is het slotstuk van een trilogie. In zijn eerste boek – Veranderdiagnose – leerde Van Es ons middels de metafoor van kunst, anders te kijken naar wat ons feitelijk bezighoudt: de onderstroom. In het vervolg – Professionele ethiek – probeerde hij juist het onderstroom- en buikgevoelbegrip ‘ethiek’ handen en voeten te geven door het systematisch aan te bieden zodat het in ‘de bovenstroom’ van een organisatie in te bedden is. Met het slotakkoord Emotionele Integriteit wil de auteur nu de boven- en onderstroom samenbrengen.

Over Veranderdiagnose
Winnaar Managementboek van het Jaar 2019
Een inleiding tot de organisatiediagnostiek met de nadruk op de lastigste veranderingsprocessen: die van onderop. Op een visueel aantrekkelijke en ongebruikelijke manier wordt dit specialisme behandeld via kunstvormen. Aan de hand van achtentwintig schilderijen en litho's, twintig films en elf gedichten wordt de lezer wegwijs gemaakt in het stellen van veranderdiagnoses. Dit mondt uit in een overzichtelijk model.

Over Profesionele ethiek
Het nemen van een moreel besluit is een kwestie van zorgvuldig analyseren en zelfbewust durven kiezen. Dit boek helpt daar bij. Het geeft een inleiding tot de ethiek in organisaties en professies met de nadruk op de kwaliteit van morele besluitvorming. Wederom aantrekkelijk vormgegeven en behandeld via diverse kunstvormen.

Over Emotionele integriteit
Integriteit is de laatste jaren opgenomen in de bovenstroom van organisaties via collectieve
codes, controles en checklists. Het is rationele integriteit geworden, een vast onderwerp
voor bestuur en management. Daarmee zijn persoonlijke morele emoties steeds verder
uit het zicht geraakt. Kun je balans brengen in de morele emoties die je ervaart in het
uitoefenen van je vak? Kom je tot emotionele integriteit? Dat vereist een andere manier
van bewustzijn, kijken en besluiten.

Specificaties

ISBN13:9797090125812
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Verschijningsdatum:28-9-2020
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

achtergrond
De Van Es Trilogie - Verrassend actueel
Pierre Pieterse 17 augustus 2020 In 2008 verraste Rob van Es de managementwereld met Veranderdiagnose. Dat in het jaar erop meteen tot Managementboek van het Jaar werd gekroond. Ik schreef indertijd dat de jury met die keuze ‘vermoedelijk onbedoeld een verrassend actueel boek heeft bekroond’.
Alle interviews en artikelen (1)

Over Rob van Es

Rob van Es is filosoof en gespecialiseerd in de samenhang van cultuur, ethiek en politiek in organisaties en professies. Hij doet daarnaar onderzoek en geeft daarin onderwijs aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij zelfstandig trainer en adviseur in het stellen van organisatiediagnoses en in het nemen van morele besluiten. Emotionele integriteit, het laatste boek van Rob van Es, ligt in het verlengde van Veranderdiagnose - De onderstroom van organiseren en Professionele ethiek - Morele besluitvorming in organisaties en professies.

Andere boeken door Rob van Es

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Pakket - Veranderdiagnose, Professionele ethiek & Emotionele integriteit