Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
e.a.

Tijdschrift voor talent- en managementontwikkeling - zomer 2021 - Blended working

Paperback Nederlands 2021 9797090131943
Verkooppositie 2380
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In mei vorig jaar, in het begin van de Corona-pandemie, schreef ik in deze redactionele intro: "We zijn nu met z’n allen op zoek naar nieuwe regels en conventies, naar een nog onbekend nieuw evenwicht tussen wat we willen, wat we kunnen, en wie we zijn. (..) Een tijd waarin anarchie geen optie is, en efficiency ook niet."

Nu, een jaar verder, hebben we een hoop geleerd. En enorme stappen gezet in het thuiswerken, digitaal vergaderen en met online teamdynamiek. Aanvankelijk waren we onhandig met de technologie, onwennig zonder non-verbale communicatie, en verarmd door het gemis aan sociale interactie. Met z’n allen hebben we ondervonden wat we misten, hoe lastig het is om online een vertrouwensband op te bouwen en te onderhouden. Maar ook wat we wonnen aan tijd en efficiency.

En nu, mei 2021, gaan we langzaam verder naar een volgende fase: terug naar normaal, naar de heropening, en ook verder naar een nieuw normaal. En daarbij nemen we natuurlijk de geleerde lessen mee: gedisciplineerd vergaderen, online leren als het kan, en fysieke ontmoetingen vooral plannen als deze ook echt meerwaarde opleveren. Naast het bekende blended learning, dus ook blended working.

Voor dit themacahier verzamelden we artikelen van auteurs die daarover hun licht laten schijnen. Ieder vanuit de eigen invalshoek, en met een eigen analyse, methode of opinie.

aan dit nummer werkten mee: Rino Schreuder, Theresa Sigillito Hollema, Aart van Hecke, Ivo Brughmans, Silvia Derom, Anton Scheffers, Godfried IJsseling, Mathilde Maas Kuper.

Specificaties

ISBN13:9797090131943
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:33
Uitgever:EMD
Druk:1
Verschijningsdatum:1-6-2021
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Rino Schreuder

Rino Schreuder (1957) adviseert en begeleidt bedrijven in de praktijk van talent- en management development. Hij werkt vanuit de gedachte dat de ontwikkeling van talent ook een lijnverantwoordelijkheid is die niet geïsoleerd moet worden van het dagelijks werk. Hij publiceert, spreekt en discussieert graag en veel over onderwerpen als Management Development, (Strategisch) Talent Management, leiderschap, organisatieverandering, innovatie, en organisatiecultuur. Hij is voorzitter van het European Executive Development Network (EMEN), hoofdredacteur van MD - tijdschrift voor talent- en managementontwikkeling, en redactielid van het Engelse blad Development & Learning in Organisations. Rino is kerndocent van de leergang Strategisch Leren in Organisaties van de School of Management van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Andere boeken door Rino Schreuder

Inhoudsopgave

Van de redactie
Rino Schreuder

Instrument – L&D ter ondersteuning van virtuele samenwerking
Theresa Sigillito Hollema

Opinie – We gaan weer naar kantoor !?
Aart van Hecke

Methode – Hoe word je paradoxaal competent?
Ivo Brughmans en Silvia Derom

Instrument – Minder gedoe in je team?
Anton Scheffers

Column – Trainen of 'ont'wikkelen
Godfried IJsseling

Analyse – De verfrissende smaak van zure appels
Mathilde Maas Kuper

Boekbespreking – Think again van Adam Grant

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Tijdschrift voor talent- en managementontwikkeling - zomer 2021 - Blended working