Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Jaarcongres Verandermanagement

Dé agenda voor succesvol veranderen

Seminar met Ben Tiggelaar, Jitske Kramer, Arend Ardon, Japke-d. Bouma, Daria Bukvic, Gabriël Anthonio

Seminar met Ben Tiggelaar, Jitske Kramer, Arend Ardon, Japke-d. Bouma, Daria Bukvic, Gabriël Anthonio

Jaarcongres Verandermanagement

Dé agenda voor succesvol veranderen

Met onder andere...

Ben Tiggelaar Ben Tiggelaar
Jitske Kramer Jitske Kramer
Arend Ardon Arend Ardon

Over dit seminar

Laat je inspireren door sprekers van formaat:

 • Ben Tiggelaar over de belangrijkste inzichten van grote denkers, die jou helpen bij verandering
 • Jitske Kramer over samenwerken met verschillen: join the jam!
 • Arend Ardon laat zien dat je niet kan versnellen zonder te vertragen
 • Gabriël Anthonio deelt zijn ervaringen als bestuurder in tijden van crisis en verandering
 • Japke-d. Bouma geeft een kritische blik (mét humor) op organisatietaal
 • Theatermaker Daria Bukvić: inclusief leiderschap ... niet over praten, maar doen!

Boekenpakket bij dit seminar

De sleutels van de leider
Gabriël Anthonio
De sleutels van de leider
19,95

Programma

8:30 Ontvangst
9:15 Start congres
17:00 Einde
9:15 Introductie door dagvoorzitter Ben Tiggelaar
9:30 uur Jouw eigen rol: 5 onveranderlijke fundamenten voor verandering
Als je iets wilt veranderen, aan jezelf, je werk of de wereld om je heen ... Wat zijn dan de tijdloze inzichten waar je niet omheen kunt? Welke basisregels mag je gewoon nooit vergeten? Ben Tiggelaar selecteert de belangrijkste lessen die hij de afgelopen decennia leerde. Uit eigen onderzoek én uit gesprekken met onder meer Stephen Covey, Henry Mintzberg, Daniel Kahneman en Barack Obama. Ben geeft een frisse kijk op de fundamenten die je nooit uit het oog mag verliezen als je alleen of samen met anderen werkt aan verandering.
10:30 uur Traag versnellen ... Reflectief, krachtig en nieuwsgierig veranderen
Bij veranderprocessen denken we vaak dat we snelheid maken door te gaan hollen. Niet dus. Arend Ardon brengt een volstrekt andere boodschap over vernieuwing: wie niet kan vertragen, kan ook niet versnellen. Hollend naar de toekomst repeteren we onbewust routines uit het verleden. Zo ontstaat een kloof tussen wat we nastreven en waartoe we echt in staat zijn. Door onbesuisd te gaan hollen, produceren we onbedoelde traagheid. Arend Ardon geeft concrete handvatten en inspirerende praktijkvoorbeelden om lerend en reflecterend bij te dragen aan krachtige positieve beweging. Door vaker stil te staan en toch sneller te gaan.
11:30 Pauze
12:00 uur Ervaringen als zorgbestuurder en wetenschapper in tijden van crisis en verandering
Gabriël Anthonio heeft als ervaren bestuurder meerdere organisaties in tijden van crisis uit het slob weten te trekken. Hij was algemeen directeur van de Dr. S. van Mesdagkliniek in Groningen en bestuurder bij Jeugdhulp Friesland en Verslavingszorg Noord Nederland. Kenmerkend voor zijn aanpak is het waarderend veranderen, co-creatie en het investeren in de kwaliteit van het contact. Hoe kun je die plaats van de moeite, dat diepe dal waar een organisatie in kan geraken ombuigen naar een hoopvol perspectief? Daarnaast zal hij persoonlijke ervaringen met ons delen. Levenservaringen, die hem persoonlijk hebben gevormd.
12:45 Lunchpauze
13:45 uur Column
Japke-d. Bouma schrijft wekelijks in NRC over taal, carrière, kantoorleven en hoe we denken over vrouwen en mannen. Vandaag kijkt ze kritisch, maar mét humor, naar de ‘verschillen’ tussen vrouwen en mannen en hoe deze zich in het taalgebruik op de werkvloer manifesteren. Haar columns werden gebundeld in inmiddels zeven boeken, waaronder 'Ga lekker zélf in je kracht staan’, ‘Mag ik even iets tegen je aanhouden’ en ‘Hoe vind je zélf dat het gaat?’.
14:20 uur Inclusief Leiderschap: niet over praten, maar doen!
Van kind in een asielzoekerscentrum tot directeur van één van de grootste theatergezelschappen van Nederland. Dat is de korte samenvatting van de levensloop van de succesvolle jonge theatermaker en filmregisseur Daria Bukvić (Tuzla, 1989). Aan de hand van haar eigen levensverhaal en de diverse bekroonde theater- en filmproducties die ze de afgelopen jaren geregisseerd heeft, geeft Daria inzicht in wat er fundamenteel aan de hand is bij de nieuwe generatie twintigers en dertigers (en daarmee de leiders van de nabije toekomst). Ze is ten diepste overtuigd dat radicaal inclusief leiderschap de kern is voor succesvolle organisaties in een maatschappij die versneld én extreem aan het veranderen is.
15:10 Pauze
15:45 uur Samenwerken met verschillen: join the jam!
Durft in jouw organisatie iedereen zijn of haar eigen geluid te laten horen en naar dat van anderen te luisteren? Alleen samen, in voortdurende afstemming, kom je tot een beter geheel. Inclusie is als een jamsessie, waarbij je elkaar met lef en verbinding ontmoet. In de kern gaat inclusie over wie waaraan mag meedoen doen, wie waarover mag meepraten en wie wat mag meebeslissen. En wie vooral niet. En daarmee gaat inclusie over mensen, grenzen, leiderschap, macht, privileges, conflicten, verschillen en overeenkomsten. Het gaat over samenwerken met verschillen. Je mag het ook agile leiderschap noemen. Snoeihard en soft tegelijkertijd. • Nut en noodzaak van diversiteit en inclusie voor teams en organisaties • Hoe je kunt leren omgaan met de mix van verschillen in jouw organisatie • Over de rol van leiderschap hierbij • Hoe samenwerken voor iedereen woest aantrekkelijk wordt • Praktische inzichten voor een meer inclusieve organisatiecultuur Corporate antropoloog Jitske Kramer zet je in beweging om tot een meer inclusieve organisatiecultuur te komen.
16:45 Korte wrap up en afsluiting door Ben Tiggelaar
17:00 Feestelijke borrel

Sprekers

Ben Tiggelaar
Ben Tiggelaar
Drs. Ben Tiggelaar (1969) is onafhankelijk en zelfstandig onderzoeker, adviseur en auteur op het gebied van strategie, innovatie en gedrag. Tevens staat hij te boek als één van de absolute topsprekers op deze gebieden. Bestseller-kanon Dr. Ben Tiggelaar heeft Nederland in razendsnel tempo veroverd. Al enkele jaren is hij is één van de meest gevraagde trainers over leiderschap en verandering. Ben Tiggelaar baart opzien met zijn sprankelende seminars (de bekenste is 'MBA in één dag') waarin hij hij 'inhoud' en 'vorm' op een perfecte manier samenbrengt. Een dag Tiggelaar is beslist géén luierdag: Ben hanteert een hoog tempo en presenteert ontzettend veel inzichten, eye-openers en praktische tips. Hij brengt zijn verhaal daarnaast op een bevlogen, enthousiaste en interactieve manier, waardoor u toch 8 uur lang op het puntje van uw stoel zit.
Jitske Kramer
Jitske Kramer
Jitske Kramer is corporate antropoloog en reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. Keynotespeaker en bestseller auteur van onder andere Deep Democracy, Jam Cultures, Werk heeft het gebouw verlaten en co-auteur van De Corporate Tribe. Ze is een van de makers van Join the Jam.
Arend Ardon
Arend Ardon
Dr. Arend J. Ardon (1967) is sociaal en organisatiepsycholoog én bedrijfskundige. Sinds 2001 is hij vennoot bij Holland Consulting Group. Ardon is gepassioneerd veranderkundige. Hij begeleidt veranderingsprocessen, meestal op het snijvlak van strategie-implementatie, cultuurverandering en leiderschap. Als kerndocent is Ardon verbonden aan de opleiding Master of Science in Management Consultancy van de RSM Erasmus University, waar hij organisatieadviseurs opleidt die al enkele jaren actief zijn in het vak. Ardon wordt ook door diverse organisatieadviesbureaus ingehuurd om interne professionaliseringstrajecten te begeleiden. Hij is bovendien een veelgevraagd spreker tijdens congressen en seminars.
Japke-d. Bouma
Japke-d. Bouma
Japke-d. Bouma schrijft in nrc.next en NRC Handelsblad wekelijks een column over hoe te overleven op kantoor. Ze schreef Gids voor de kantoorjungle (2013) en Survivalgids voor de kantoorjungle (2015). In oktober 2016 verscheen Uitrollen is het nieuwe doorpakken. De ergste jeukwoorden op kantoor.
Daria Bukvic
Daria Bukvic
Daria Bukvić (Tuzla, Bosnië en Herzegovina, ’89) is artistiek directeur van Toneelgroep Oostpool en regisseur. Daria stelt maatschappelijk engagement als voorwaarde voor haar werk. Via humor en schoonheid confronteert ze haar publiek met hete hangijzers als racisme, migratie, emancipatie en fake news. Zodat het publiek de zaal geactiveerd verlaat, doordrongen van hun menselijkheid en verantwoordelijkheid voor de wereld waarin we leven. Ze staat bekend om succesvolle publiekstrekkers als Othello, Melk & Dadels en Nobody Home. Naast artistiek directeur bij Oostpool is ze ook regisseur van de speelfilm Meskina (2021) en schrijft ze columns en poëzie.
Gabriël Anthonio
Gabriël Anthonio
Gabriël Anthonio is een ervaren bestuurder in de zorg en hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen. Kenmerkend voor zijn loopbaan is dat hij meerdere organisaties vanuit een crisisperiode er weer bovenop heeft weten te krijgen. Anthonio werkt als partner voor de Galan Groep in Baarn en adviseert en ondersteund organisaties bij hun veranderopgave. Geregeld verzorgt hij masterclasses of lezingen die door de deelnemers, waaronder managers en professionals hoog gewaardeerd worden. Anthonio is in staat om niet alleen het verstand, maar bovenal het hart aan te spreken. Tevens is hij auteur van meerdere inspirerende boeken.

Praktische informatie

Locatie

AFAS Theater Leusden

AFAS Theater Inspiratielaan 3 3833 AV Leusden Nederland

Routebeschrijving

Programma

8:30 Ontvangt met koffie en thee
9:15 Introductie door Ben Tiggelaar
9:30 Jouw eigen rol: 5 onveranderlijke fundamenten voor verandering - Ben Tiggelaar
10:30 Traag versnellen ... Reflectief, krachtig en nieuwsgierig veranderen - Arend Ardon
11:30 Pauze
12:00 Ervaringen als zorgbestuurder en wetenschapper in tijden van crisis en verandering – Gabriël Anthonio
12:45 Lunchpauze
13:45 Colmn - Japke-d. Bouma
14:20 Inclusief Leiderschap: niet over praten, maar doen! - Daria Bukvic
15:10 Pauze
15:45 Leiderschap met een helder ‘veranderverhaal' - Jitske Kramer
16:45 Afsluiting door Ben Tiggelaar
17:00 Borrel

Voorwaarden

Organisatie
Het Jaarcongres Verandermanagement wordt georganiseerd door Management Impact Academy (onderdeel van Konklijke Boom uitgevers). De factuur ontvang je van Konklijke Boom uitgevers.

Kosten en korting
Prijs p.p. € 650, exclusief btw, inclusief het boek 'De sleutels van de leider'. Vraag via marketing@managementboek.nl naar het tarief voor groepen bij aanmeldingen vanaf 3 personen.

Annuleren
Bent u bij nader inzien helaas verhinderd dan kunt u tot een maand voor aanvang van het event kosteloos annuleren. Vanaf vier tot twee weken voor aanvang van het event betaalt u 25% van de deelname kosten. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd gratis laten vervangen door een collega.
Let op: annuleren kan uitsluitend schriftelijk/per mail.

Verder verwijzen wij u naar de algemene voorwaarden van Konklijke Boom uitgevers.

Ook interessant voor u"

19 SEP
Seminar
Op 19 september komen sprekers uit de nationale én internationale top samen in Amsterdam. Om je in één dag bij te praten over toekomstbestendig leiderschap: Future Focused Leadership. Meer
995,-

Rubrieken

Populaire producten

  Personen

   Trefwoorden