Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Grijp vrouwe Fortuna

Ieder mens gaat anders om met lastige situaties in zijn leven. Joep Schrijvers vroeg zich af waarom de een er veel beter uitkomt dan de ander. Hij werd vaste klant bij de bibliotheek van de Vrije Universiteit in Amsterdam en schreef een boek met de aansporende titel Maak er wat van! Gisteren was de boeklancering.

Nienke van Oeveren | 27 februari 2012

De onthulling van het boek vindt plaats op een zondagmiddag in Hotel V in Amsterdam. Ondanks de zonnige dag was er een aardig gezelschap aanwezig. De redacteur van uitgever Lebowski, Rosanne Van Asperen de Boer, begint met een citaat uit het boek over een denkexperiment. ‘Joep Schrijvers laat je moeilijke situaties op een andere manier zien, waardoor je ook met andere oplossingen komt.’

Vervolgens geven drie bevriende lezers hun kijk op het boek. Volgens Heleen Riper staat in Maak er wat van! de triade tussen voelen, denken en doen centraal. Auteur Ralf Knegtmans beschrijft het boek als een boeiende zoektocht over een kronkelende rivier. ‘Dit boek gaat over DIT, Do It Together’, is wat auteur Niels Aalberts eruit haalt.

Tijd voor de auteur zelf om zijn boek toe te lichten. Schrijvers vertelt hoe iemand hem negen jaar geleden wees op het uiterlijk van vrouwe Fortuna. ‘Ze heeft een lange bos haar van voren, maar van achteren is ze kaal. Grijp haar bij de haren, anders ben je te laat!’ Dus als vrouwe Fortuna op je afkomt, wees dan alert.

Deel dit artikel

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden