Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Event

Justin van Lopik | 15 mei 2013 | 4-5 minuten leestijd

Tools voor trainers

Managementboek organiseerde een event onder de titel Tools voor trainers. Na een inleidende en activerende sessie met Frank Schaper, waarin hij liet zien hoe je het zelfvertrouwen van jezelf en anderen kunt vergroten, splitste de groep om deel te nemen aan de verschillende sessies.

Er was keuze uit workshops over het gebruik van film bij coaching (gegeven door Belia van den Berg), over jezelf onderscheiden als coach (onder leiding van Susan van Ass), een workshop waarin Ria van Dinteren laat zien hoe de nieuwste breinkennis kan worden ingezet en een sessie met Francine ten Hoedt en Philine Spruijt tot slot waarin ze een aantal coachingsdilemma’s toelichten.

33 daverende dilemma’s

Francine ten Hoedt en Philine Spruijt verwelkomen de 15 deelnemers met een grote glimlach, deze ontspannen dames lijken er echt zin in te hebben. Na een korte introductie maken de deelnemers kennis door direct een eigen uitdagende praktijksituatie in coaching met elkaar te bespreken. Er zijn voornamelijk interne trainers, de inbreng uit de groep lijkt hierdoor voor iedereen herkenbaar en zorgt direct voor synergie. Na uitleg over wát een dilemma eigenlijk is, bespreken Ten Hoedt en Spruijt de 5 thema’s uit hun boek. Ook worden enkele oplossingsrichtingen aangedragen en gaat iedereen gretig aan de slag om elkaar te coachen op de eigen uitdagingen. Er ontstaat een spontane intervisiebijeenkomst, waarbij de energie dusdanig stijgt dat de dames moeite hebben om de workshop af te sluiten. Een dilemma: pauze of toch doorgaan. De deelnemers kiezen voor het laatste en hoewel ze eigenlijk nog niet willen stoppen moeten ze wel als de volgende rondes starten. Iedereen rent met een grote glimlach naar de volgende workshop.

Brein in training

Ria van Dinteren schreef meerdere boeken over het gebruik van de nieuwste neurologische inzichten bij coaching. Ze trapt haar sessie af met de basisprincipes. Het brein is in de loop van de evolutie uitgegroeid tot een construct met drie lagen. De onderste en primitiefste deel wordt wel het reptielenbrein genoemd en is onbewust van invloed op allerlei interactie in coachingssituaties. Het reptielenbrein is bijvoorbeeld erg gericht op veiligheid - op de vraag: Mag ik hier zijn? - en dat gegeven kun je gebruiken om deelnemers op hun gemak te stellen. Van Dinteren maakt dat concreet door te beginnen met een kennismakingsrondje (dat het gevoel geeft dat je er mag zijn), waarna ze wat uitleg geeft over het effect van dopamine. Dopamine helpt bij het maken van verbindingen in de hersenen, en kan worden opgewekt door bijvoorbeeld te complimenteren. We proberen het uit en ook hier werkt het, al kennen de deelnemers elkaar nog maar net. Daarna gaan we in sneltreinvaart langs meer basisprincipes, die allemaal handen en voeten krijgen in een praktische oefening of een praktijkvoorbeeld. De impact van emotie op leren, de rol van spiegelneuronen, het belang van context, het komt allemaal voorbij.

De coach als regisseur

Waarom werken films in coachingssituaties? En hoe kun je ze zelf gebruiken? Dat waren de centrale vragen in de workshop De coach als regisseur, die werd verzorgd door Belia van den Berg. Om te beginnen neemt ze de waarom-vraag op de horens. Verhalen hebben een vaste structuur, de reis die de hoofdpersoon doorloopt wordt ook doorlopen door de kijker, en daardoor wordt spiegelen en reflecteren gemakkelijker. Herkenning maakt zaken bespreekbaar, want de filmsituatie lijkt alleen maar op de echte, wat het gevoel van veiligheid bij de coachee vergroot.

De praktijk krijgt handen en voeten in de filmfragmenten die Van den Berg op gezette tijden in haar betoog vertoont. Ze laat zien hoe je films moet inleiden, en welke interpretaties er allemaal mogelijk zijn. Ook geeft ze aan op welke niveaus de fragmenten gebruikt kunnen worden. Dat gaat van coaching op organisatieniveau, via teams, tot op het niveau van individuele coaching en kan gaan om zaken als weerstand (Patch Adams), visie (Invictus) en leiderschap (The Hunt for Red October, The Iron Lady). Sportfilms lenen zich uiteraard goed voor trainingen op teamniveau.

Ontwikkel en onderhoud jezelf als tool

Susan van Ass heeft goed zicht op wat er speelt bij coaches en trainers. Haar twee boeken beschrijven nagenoeg alles wat er te vinden is op de markt. Een markt met zo’n 40.000 coaches waarin het verstandig is om jezelf te onderscheiden. In deze workshop leren de aanwezigen hoe ze dat kunnen doen. Van Ass heeft een pragmatische aanpak en zet de deelnemers direct aan het werk met een creatieve luciferpuzzel. Wanneer enkele oplossingen gevonden zijn, trekt ze de deelnemers snel weer bij de les. Het tempo ligt relatief hoog, maar is goed te volgen. Haar no-nonsense aanpak is doorgetrokken in de zeer eenvoudige slides (alleen tekst, geen plaatjes). Haar enthousiasme maakt dit echter meer dan goed. Ze weet haar publiek te boeien en laat de deelnemers credo’s en metaforen voor henzelf bedenken en klassikaal delen. Op basis van ‘achtergrond’, ‘opvattingen’ en ‘gedrag’ wordt de eigen methode gevormd. Alle adviezen worden driftig genoteerd. Iemand spreekt van een leerzaam lesje marketing voor trainers en coaches, dat kunnen de omstanders beamen.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden