Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Event

De onbekende veranderroute

Een wat andere vorm dan gebruikelijk had het boekevent Verandermanagement in 7 etappes. Zoals we gewend zijn van de events van Managementboek natuurlijk goede sprekers, interactie en veel inspiratie. Maar vandaag was de vorm wat anders. Omdat de reis die je maakt in een verandertraject ook niet zo duidelijk is, lichten sprekers Jaap Boonstra en Hans Vermaak toe. Visueel schrijver Kim Ravers tekent tijdens het event de verschillende etappes van de reis uit.

Nienke van Oeveren | 4 oktober 2013 | 3-5 minuten leestijd

‘Waar zullen we naartoe gaan? Waar hebben we zin in?’ Die laatste vraag wordt volgens Jaap Boonstra veel te weinig gesteld. Zoeken we de route van tevoren precies uit? Bekijken we tussendoor al foto’s of bewaren we ze voor het eind? Boonstra belooft de aanwezigen van het boekevent een avontuurlijke tocht. Een deel van dit avontuur zit ‘m in de vorm van dit boekevent. Boonstra legt steeds de etappe van het veranderproces uit en geeft hier voorbeelden bij uit de praktijk. Bij sommige etappes vraagt hij de deelnemers om hier in groepjes eigen voorbeelden bij te geven. Vervolgens duidt Vermaak de voorbeelden met de theorie van verandermanagement. En ondertussen legt Kim Ravers dit alles vast in een routekaart die de samenvatting van de middag vormt.

Wat waarde heeft
‘Doe ik wel de goede dingen?’ is een vraag voor de eerste etappe, de oriëntatie. Een schooldirecteur vroeg zich dit af en constateerde dat hij het contact met leerlingen en ouders miste. Hij was vooral bezig met processen en administratie. Hij zegde zijn baan op en begon een privé-school met maximaal tweehonderd leerlingen, zodat hij alle leerlingen en ouders zou kennen. Boonstra sprak deze directeur toen hij zich zelf aan het oriënteren was op het onderwijs. Vermaak duidt het onderscheid tussen de voorwaarden om het werk te kunnen doen en dat wat waarde heeft in het primaire proces. Het eerste zijn bijvoorbeeld fusies, het rooster, huisvesting en ICT. Als hier problemen mee zijn, zijn dit ‘tamme’ vraagstukken. De tweede categorie zijn de menselijke maat, het contact met anderen, relaties. Problemen hiermee zijn vanzelf al complex en taai, zoals Vermaak ook beschrijft in Plezier beleven aan taaie vraagstukken. Verandering gaat vaak over de inrichting van het proces, zodat je meer tijd hebt voor waar je het eigenlijk voor doet: je vak, vakgenoten en vakontwikkeling.

Veiliger
Na het doorgronden van het gebied is de derde stap om de ambities te verbeelden. ‘Ik heb begrepen dat u weerstand kunt wegpoetsen’, kreeg Boonstra eens te horen van een projectleider van het Ministerie van Justitie. ‘Wij zijn namelijk bezig met een traject dat we Planning & control hebben genoemd. Maar iedereen is tegen!’ Boonstra vraagt waarom ze het project zo hebben genoemd. De projectleider legt uit: er vallen teveel zaken tussen wal en schip, dan worden de juiste mensen niet berecht.’ Boonstra vraagt door: wat is het gevolg daarvan? ‘Dan worden teveel zaken geseponeerd’, vervolgt de projectleider ongeduldig. ‘En wat betekent dat?’ Nu schreeuwt de projectleider wanhopig: ‘Dat gaat over het rechtssysteem, over de veiligheid in buurten!!’ ‘Heeft u iedereen dit ook zo verteld?’ Er volgt een lange stilte, gevolgd door een klein ‘Nee… wat doen we nu?’ Boonstra stelt voor om mensen die voor Justitie werken te bevragen in groepen. Wat doe je in je werk? Waar loop je tegenaan en wat kunnen we doen om dit te voorkomen? De verschillende groepen komen met oplossingen, zoals Justitie in buurten, waarin het hele strafrecht bij elkaar komt en samenwerkt. ‘De veiligheid in de buurt ging zienderogen omhoog.’

Vermaak maakt hierbij twee opmerkingen; ‘Het management raakt de voeling met de waartoe-vraag soms kwijt. Die vraag zit namelijk in het primaire proces, op de werkvloer dus.’ Ten tweede benadrukt hij dat je congruent moet handelen met je ambitie. Als je betere samenwerking wilt, moet je het traject samenwerkend met de mensen doen. Om daad bij het woord te voegen vervolgt Vermaak dan meteen met de theorie de vierde etappe: reizen door het onbekende. En is het daarna de beurt aan Boonstra om hier praktijkvoorbeelden bij te geven.

Voldoende afstand
In de laatste paar stappen, omgaan met het onverwachte, zoeken naar doorwaadbare plekken en rust nemen, komen nog tal van mooie en soms ontroerende anekdotes langs. Over emoties in een hiërarchische organisatie, over een impliciete afspraak door een gezamenlijk verleden en het gevoel van ongemak. Ten slotte is het tijd voor rust, even op kracht komen. Dan heb je de tijd om je af te vragen: Ben ik nog bezig met de goede dingen? Kim Ravers leidt de deelnemers al vertellend langs de zeven etappes en de belangrijkste theorie hierbij. Zo ronden ze de reis af met het ‘bekijken van de foto’s’.

Op 13 mei 2014 gaan Jaap Boonstra, Hans Vermaak en Kim Ravers weer graag samen met geïnteresseerden op 'veranderreis'. Interesse om mee te gaan? Stuur ons een e-mail.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden