Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Event

Teamcoaching - Sleutels naar succes

Een geoliede machine was het, de vijfde editie van het middagseminar Teamcoaching, geïnitieerd door 'coaches coach' Marijke Lingsma.

Patrick Davidson | 1 juli 2016 | 3-4 minuten leestijd

Van begin tot eind zat het tempo er goed in en konden de deelnemers zelf aan de slag met de handvatten die hen werden toegereikt door coaches als Bregje Spijkerman, Tica Peeman, Joost Crasborn en natuurlijk Marijke Lingsma zelf. Met Ariadne ter Haar als special guest. Een kort verslag door Patrick Davidson.

Het begint natuurlijk met willen. En dus kon elke deelnemer zelf twee workshops kiezen die hem of haar op voorhand het meeste aanspraken uit de vijf aangeboden workshops. Zelf koos ik allereerst voor een sessie van Marijke Lingsma waarin veel aandacht was voor progressiegericht coachen met teams. Dat was een goede keuze, zo bleek al snel. We gingen aan de slag met teamcoaching, zoals de titel van een van haar boeken luidt. De mix van theorie en praktijkervaringen van Marijke zelf, zorgde ervoor dat de tijd voorbij vloog voor de groep. Wat mij bijblijft is onder meer de manier waarop Lingsma op enthousiaste maar niet vrijblijvende wijze de link legde tussen LEAN en teamcoaching. Waar veel organisaties bij LEAN vooral de nadruk leggen op kostenbesparing, zet Lingsma LEAN-principes in, zoals het bedoeld is, om beter presteren mogelijk te maken. ‘Mensen moeten van alles en krijgen allemaal doelstellingen opgelegd. Maar over leren wordt men vaak niet concreet. Daar laten we veel groei liggen voor mensen en teams want juist bij leren komt de energie vrij die je beter laat presteren.’ Haar oefening met de walking scale toonde hoe snel je mensen kun laten zien welke progressie ze kunnen boeken. Zonder teveel van het recept van de masterchef weg te geven noem ik drie nuttige coachvragen die we allemaal kunnen toepassen in teamcoaching volgens Lingsma:

Welke kritieke momenten onderscheid je?

Had je het kunnen voorspellen?

Wat was je eigen bijdrage?

Snoepwinkel

Annet van den Hoek, schrijfster van Systeemdenken in organisaties, nam haar groep mee in de fascinerende wereld van systemisch werken. ‘Met een andere bril kijken, dat was een echte eye opener’, zo vertelde deelneemster Nicolet Faber na afloop bij de borrel. ‘Twee mensen uit mijn groepje wisten meteen welke interventie ze morgen kunnen toepassen. Krachtige oefening dit.’ Ook Bregje Spijkerman, auteur van Navigeer je team naar succes, kon rekenen op tevreden deelnemers. Zij zoomde in op de vier dimensies van het teamproces volgens van haar Teamkompas-methode: focus, route, drive en verbondenheid. En daarbij speelt spelen een grote rol. De groepen gingen aan de slag met LEGO-blokken en leerden in korte tijd enkele lessen over werken met teams.  Dat gold ook voor de sessie die ik zelf bijwoonde van Tica Peeman, schrijfster van het boek Team Management. In deze workshop werd ingezoomd op de fasen van teamontwikkeling volgens het bekende model van Tuckman (inderdaad, met het rijtje Forming – Storming – Norming – Performing). Sluiten we de workshops af met de enige man in het gezelschap, Joost Crasborn. De auteur van onder meer de bestseller Hoe-boek voor de coach, ging in op zelfcoaching van een team. Daarbij spelen ambitie en energie een grote rol en Crasborn legde uit hoe je dat proces kunt initiëren en stimuleren als coach. Na de serie workshops volgde een actieve afsluiting van de dag onder leiding van Ariadne ter Haar van Lefeffect waarin elke deelnemer zijn creativiteit en lessen van de dag kwijt kon. Leuk én effectief want zo deelden we nog even de take aways met elkaar en kreeg je ook mee wat je gemist had in de andere sessies. Als een tevreden kind verlieten we de snoepwinkel....

Patrick Davidson, co-auteur van de bestsellers Waar haal je de energie vandaan? en van Musk Mania is gespecialiseerd in het maken van prestatiesprongen met individuen en teams. Met EnergyFinder heeft hij samen met Hans van der Loo hét instrument ontwikkeld om energie in teams te meten en te activeren zodat mensen echt werk kunnen maken van hun ambities en dromen. Samen met Hans van der Loo verzorgt hij o.a. het incompany programma 'Maak van jezelf én je team een powerhouse'.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden